S'ha de fer alguna cosa mes

Hola,

Jo de tant en tant us deixo per aquí les paraules cada vegada mes sàvies i influents de Greta Thunberg. Podríem posar-nos una mica mes polítics amb el tema i deixar-vos vídeos com aquest de Cuellilargo. O puc presentar-vos avenços com els que presenten Pictoline i que us poso al final. Puc animar-vos a la vaga general mundial del dia 20 de setembre per lluita contra el canvi climàtic o simplement dir-vos que aquesta matinada, a les tantes a Hospitalet, estàvem a 30 graus.
No es produirà canvi efectiu si no ho inicien aquells als quals hem triat per administrar el lloc on vivim. Aquí a Espanya porten uns dies fent un teatret de pacotilla en principi per elegir un nou president. Tranquils la crisi climàtica no ha estat el tema estrella. Fa uns dies es triava a la nova cap de la Unió Europea (UE), que prometia polítiques contra la crisi climàtica al 2050. Per llavors ella no estarà ja en el càrrec, és mes ja estarà jubilada i si llegiu els informes el 2050 el que s'haurà de solucionar són els efectes nocius ja produïts.
Si voleu rematar la jugada ha Espanya l'ha sancionat la UE per passar-se dels límits de la contaminació permesos, i aquests ja eren límits alts, i aquí seguim discutint no de com posar a zero la contaminació sinó de com donar la culpa als altres i no buscar solucions.
Els alts nivells de contaminació en l'aire en ciutats com Madrid o Barcelona s'acabarien, per exemple, prohibint el moviment de cotxes que funcionin amb carburs en elles. És simple, no? Però llavors enfadariem als senyors del petroli, als dels cotxes,... Recordeu d'això en el 2050 quan aquests senyors, amb tots aquests diners guanyats, visquin en búnquers amb aire net, i tu i jo ens estiguem morint. I refugiats climàtics, malalties noves, escassetat d'aigua i aliments, desertització de la Península Ibèrica, disminució de la fauna,....




Autor: Pictoline

Comentaris

Entrades populars