Ja comencen els atacs

Hola,

Ja ha succeït. Ho havien fet tímidament en els inicis de les seves protestes però ara la claca dels de dalt, ja comencen a atacar Greta Thunberg i el seu discurs.
Per als que hagin estat fora d'aquest planeta en l'últim any i no sàpiguen qui és aquesta nena, us diré que ella mateixa es defineix al seu compte de Twitter com una activista de 16 anys amb Asperger. Des de fa cosa d'un any va decidir que cada divendres faltaria al col·legi, excepte si ha de fer algun examen, per anar a manifestar-se contra la no acció del govern de Suècia, ella és sueca, i de la gent gran davant la crisi climàtica. La decisió la va prendre després de conèixer les conclusions dels estudis sobre el canvi climàtic i comprovar que res s'estava fent per solucionar-la. Ella simplement s'asseu a protestar davant de la seu del govern amb el seu cartell de cartró, i quan la conviden, fa breus intervencions on explica les conclusions de l'IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change). En elles simplement posa de manifest que no estem fent res efectiu contra la crisi climàtica, que de fet hi ha gent que la segueix negant-la, i que de tenir raó els científics de l'IPCC la Terra que ella i els altres nens, heretaran serà un desastre climàtic insalvable i si aquest moment arriba no vol pensar que no va fer tot el que va poder.
Les solucions de la crisi climàtica passa per canvis dràstics de com concebem la vida al primer món. Hi ha un estudi que diu que d'aturar ara mateix les 100 empreses més grans de la Terra, el clima deixaria d'empitjorar, fins i tot es notaria millora, de "immediat". Així que quan alguna cosa toca les butxaques dels de "dalt" comencen a arribar les solucions que culpen al poble i atacs als que alcen la veu. Així que sentiràs veus que culpen i culparan al poble per menjar carn, per no reciclar, per tenir un transport privat amb motor de combustió, per fer servir els aires condicionats, per utilitzar internet, ... i no menteixen, però encara que el poble fem tots aquests canvis en els nostres hàbits de vida serà com intentar buidar el mar traient l'aigua amb culleretes de cafè. Cal realitzar altres grans accions, que només poden ser dutes a terme o per governs o pels grans propietaris dels diners. Així que com una nena de 16 anys comença a remoure consciències ha arribat el moment d'atacar-la. El primer punt d'atac és el seu Asperger, per descomptat, al que li segueix la seva edat o fosques trames que volen arruïnar la societat utilitzant una nena com a tapadora.
Un periodista de Sky news va escriure: "Mai he vist a una nena tan jove i amb tants desordres mentals fos tractada per tants adults com una guru"
Un ex-col·laborador de Trump ha escrit: "Ella és ignorant, maníaca i està sent manipulada sense pietat pels adults mulla llits del clima finançats per Putin"
El tipus que dirigeix ​​l'organització que defensa que l'augment del CO2 és bo va dir d'ella: "Ella està sent manipulada pels seus pares, per Al Gore, per la societat en general que està d'acord amb aquesta ideologia com si hi hagués una emergència climàtica "...." Quin concepte estúpid i sense sentit, no hi ha emergència climàtica, crec que ho saps, en cas contrari la gent fugiria d'això. "
Anem a plantejar-ho així. Greta està manipulada, sense que ella ho sàpiga, i això de la crisi climàtica són bejenades. També negarem que ara mateix un dia estiguem a 40 graus i dos dies més tard a 20, sigui cosa de cap crisi, només són coses del temps. També podem afirmar que les previsions de l'IPCC sobre que si puja mig grau mes les temperatures tindrà greus conseqüències sobre el lloc on vius són equivocades. O que les dades de l'IPCC sobre que la temperatura ha pujat més en els últims 50 anys que en els anteriors 2000 anys són exagerats. I que estan manipulats els estudis que xifren en més de 5.000 morts a l'any (unes 14 al dia) en una ciutat com Madrid per culpa de la contaminació. Si acceptem aquestes premisses, no fem res i d'aquí 30 anys resulta que tenim raó, cap problema.
Ara posem-nos en el pitjor i l'IPCC té raó i les pitjors previsions de Greta es compleixen, podem passar els pròxims 30 anys amb canvis extrems en el clima cada vegada més forts: Mas inundacions, més onades de fred, mes onades de calor, menys pluja, ... Climàticament parlant, amb els anys, la Península Ibèrica s'assemblarà més al nord d'Àfrica que al sud d'Europa. Haurem de deixar de cultivar el que cultivem i la nostra dieta mediterrània l'haurem d'importar des de molt lluny. El turisme de Sol i platja es traslladaran més al nord a Europa. El nostre risc d'augment de càncer per exposició al Sol es multiplicarà. Haurem de caminar amb mascaretes per respirar menys CO2. El risc d'incendi i perduda irreversible dels nostres boscos, ja que no es regeneraran, s'elevarà. Els pantans cada vegada estaran més buits i caldrà treure aigua d'una altra font que no sigui la pluja. Si es produeix part del desglaç dels pols ens quedarem sense platges. Començaràn a existir immigrants climàtics, potser els espanyols i portuguesos siguem uns d'ells, obligats davant la manca de recursos fugir cap al nord a la recerca d'oportunitats. I tranquil, que els de dalt reconeixeran que es van equivocar i lluitaran per salvar el planeta, des dels seus búnquers climàtics, segurament situats al nord d'Europa on el clima serà acceptable, als quals ni tu ni els teus fills tindran accés. De debò vols jugar-te-la?
El trist del tema és que la solució del tema és molt simple però a l'afectar la solució a les elits econòmiques no es prenen mesures. El poble pot queixar-se, els nens poden queixar-se, però sense una acció clara i contundent dels governs dels països, la crisi no es pot aturar. I els països estan governats per gent que a molt estirar en cinc anys ja no manaran, així que no es preocupen. Ursula Von der Leye, nova presidenta de la comissió europea, va dir que es prendrien messures per al 2050. En aquest any ella ja estarà jubilada i el seu mandat a Europa no arribarà al 2030. Així que és una promesa buida. A nivell d'Espanya, és de riure, sense govern i on tota la preocupació passa per si els catalans ens volem independitzar o no. O per ciutats com Madrid, la més contaminada de la Península Ibèrica, on els mandataris lluiten per eliminar les mesures per evitar-la. Per no parlar de tots aquells mandataris que s'enriuen de l'acord de París, del protocòl de Kioto,...
Segurament la solució està en un punt intemig, per tant en els pitjors del casos, fer cas al que diu el IPCC, que es el que explica la Greta, no pot dur-nos res de dolent, així que, per que l'ataquen? Serà que te raó?




Autor: Anders Hellberg

Comentaris

Entrades populars