Mentides sene limits

Hola,


Acabem de fer un pas més en una de les tecnologies més al·lucinants i excitants dels últims temps, anomenada xarxa autogenerativa antagònica tot i que la coneixem mes per deepfake, però també estem a un pas més a prop de no creure en res del que apareix en una foto o un vídeo.
Si fins ara podíem posar una cara, fins i tot treta d'una foto, a qualsevol vídeo i érem capaços a partir d'un nou vídeo fer que un altre ja existent readaptés seus moviments al nou, fent per exemple que Obama o Zuckerberg semblessin dir coses que mai havien dit, el següent pas era la barreja de tot. Això ho està aconseguint Yuval Nirkin, l'explicació del funcionament és complexa però aquí teniu la la web i l'estudi on s'explica bé i mes avall el vídeo de demostració.
Quan es veuen els vídeo generats per aquesta tecnologia, per sort, segueixen veient-se errors que ens fan adonar-nos del deepfake. Tot i que diuen que els han solucionat en una segona fase però que no pensa fer-la pública per les seves implicacions. Aquesta tecnologia necessita cada vegada menys mitjans tècnics i menys hores invertides per aconseguir els resultats desitjats. Guai si fas una peli i a partir d'un actor, vells lligalls i un bust de Juli Cèsar fas aparèixer un realista personatge en una història sobre l'imperi romà. Però, i si fas un fals vídeo convincent de Trump ordenant a les seves tropes envair Corea del Nord, d'una persona cometent un crim que no ha comès, d'un periodista amb credibilitat donant una notícia falsa, d'una vídeo-trucada de la teva filla que diu que vagis a recollir-la a l'escola que ha caigut i s'ha fet mal, de tu al llit amb la germana de la teva dona, ...? posa tu el límit. I les lleis? Doncs encara han d'estar redactant sentència sobre retocs en Photoshop, cintes gravades amb el Out run i descàrregues de e-mule.





[ICCV 2019] FSGAN: Subject Agnostic Face Swapping and Reenactment

Comentaris

Entrades populars