Un any de protestes

Hola,

El passat dia 20 es va complir un any des que por primera vegada que Greta Thumberg es va posar a protestar davant de la seu del govern suec por seva inacció davant la crisi climàtica. Acció que ha anat repetint cada divendres, i que ha desembocada en moltes més manifestacions por part d'altres nens i que Greta sigui cridada a donar discursos per tot Europa. Aquestes accions són efectives ja que en un any ha passat de ser una breu nota de premsa d'aquesta nena cuqui que es queixa a Suècia a grans titular sobre aquesta horrible nena de 16 anys amb asperger que utilitzen els lobbies i els think tanks ecologistes per fer negoci.
Ara mateix Greta està de viatge, a sota podeu seguir els seus moviments, que estan recollits en aquesta web. Va partir el 14 d'agost des de Plymouth per estar al 23 de setembre a Nova York on se celebra una reunió sobre el clima auspiciada per l'ONU. Greta està en contra de la sobreutilització dels avions i cotxes que fem els humans, així que sempre que pot ella es desplaça en tren, bicicleta, ..., però clar, això la priva de ser present en esdeveniments al continent americà. Així que ha aprofitat l'oferta que li ha fet Pierre Casiraghi, membre de la família principesca monegasca, i s'ha embarcat en el Malazia II rumb al continent americà. Per Pierre aquestes accions no són noves ja que està darrere del projecte Malizia Ocean Challenge, per a conscienciar sobre la contaminació dels oceans i impulsar la investigació. A part d'ells dos també viatgen en el vaixell el pare de Greta, Svante, que filmarà el viatge i Boris Herrmann, capità del vaixell i fundador al costat de Pierre de l'organització. Aprofitant la seva estada tan lluny de casa també està previst que viatgi a Canadà, Mèxic o Xile, i des d'algun d'aquests llocs s'espera que encapçali la protesta a nivell mundial del proper 20 de setembre.
Què veurem en la premsa? Depèn. Des de la que intenta tornar-la invisible i no dir res, fins a la que intenta desacreditar-la ja sigui mitjançant teories del conspiració o frivolitzant amb la presència de Pierre. Però mireu-ho fredament, ella no ven res. Res del que demana et pot fer mal. Només es fa ressò d'allò que els científics vénen dient des de fa anys i ningú escolta. Està utilitzant tots els mitjans que té una nena de 16 anys per fer-se escoltar en un tema sobre el qual creu fermament. Si està equivocada haurà viscut una aventura, si té raó i actuem, també haurà estat una aventura, si té raó i no fem res, haurem fotut la vida dels nostres fills. Així que, per què comença a tenir tants i tan poderosos enemics?



Comentaris

Entrades populars