L'ase dels cops

Hola,

El dia 28 d'agost Greta Thunberg arribava a Nova York després de la seva travessia de dues setmanes entre Europa i els Estats Units en vaixell de vela, alimentat per energia solar i pertanyent a una fundació que lluita per la conservació dels mars. En posar peu a terra els periodistes l'esperaven ansiosos i com qualsevol altra persona, després d'un llarg viatge oceànic i sent preguntada insistentment en una llengua que no és la seva va respondre: "I'ma sorry, my brain is not working correctly." (Ho sento, el meu cap no funciona bé). Aquest va ser el detonant perquè els odiadors de la xarxa van aprofitar per a un altre dels seus atacs vinculants la seva joventut i el seu asperger per atacar les seves postures ideològiques. Però, qui odia a aquesta noia de 16 anys i per què?
Negacionistes del canvi climàtic seria la primera opció que em vindria a la ment. És probable que algun d'aquests hagin en el tumult, però utilitzar la seva joventut i el seu asperger fa que els seus postulats perdin força. Així que només em queden aquells a qui molesta el que Greta diu. Dono per fet que aquests només els molesta perquè els emprenya seu negociat. També dono per fet que els caps del negoci no han dit res, així que han de ser manats d'aquests.
Així que això em fa pensar, que si hi ha gent que mobilitza a altres per atacar una nena per no perdre el seu negoci, és que Greta està tocant alguna cosa important que no volen que canviï. Greta defensa un món més net, sense pol·lució, sense plàstics en els mars, sense escalfament climàtic, sense temps canviant, ... Potser per posar-li un però és que sembla que les solucions que proposa són molt complicades dur-les a terme amb la societat que tenim actualment. Si deixessin de volar els avions o es reconvertissin a aparells amigables per al medi ambient, durant el procés els amos dels mateixos seguirien muntats en el dòlar però molta gent es quedaria sense feina, els governs es desentendrien del problema i esclar la gent corrent es negaria a això. Encara que també és veritat que si el que diuen els científics, i que difon la petita Greta, es compleix, els amos seguiran muntats en el dòlar, vivint bé, els governs diran que res es va poder fer i els que patiran la crisi climàtica serem els de sempre. La pregunta es, com de gros es el que no volen perdre si li fem cas a la Greta i que collons es?
Així que investigueu una mica en el que explica Greta, aneu a les fonts a les que ella fa referència, i preneu partit. Per exemple sabent a qui voteu o que consumiu. Si només és alarmisme el món serà una mica millor quan la oblidem, però si no ho és ...

Autor: Pictoline

Comentaris

Entrades populars