Noves tecnologíes velles estafes

Hola,

Internet es el futur, la modernitat, el canvi de paradigma, però el fan servir els mateixos essers humans que trepitgen la Terra des de fa milions d'anys.
Hi ha un famós youtuber que després de ser cantant que ningú escolta i escriptor que ningú llegia ha decidit tornar a amb força a la xarxa amb això del coaching. Si Pablo Coelho pot jo mes - devia pensar. El seu públic objectiu es la chavaleria tot i que ell començar a tenir els trenta llargs. Així que un dia en els seus vídeos es va posar metafísic i va criticar el sistema educacional actual. Segons la seva pròpia experiència aquest no servia de res i la millor escola es la vida. Os recorda a d'altres estafes motivacionals? El següent pas va ser impartir doctrina del saber viure, no com a psicòleg titular, sinó com a tècnic de so, ensinistrador de gossos i profe de paracaigudisme. I per suposar cum laude a la vida.
Com suposeu aquests primers consells eren gratuïts. Després va ampliar la seva càtedra, va crear un grup de whatsapp i els seus acòlits rebien allà els seus motivadors consells grupals. Teniu clar l'ultim pas, no? Tanta saviesa continguda en un humà no es bona, així que l'anava a expandir, però ja se sap la saviesa te un preu. Primer va començar amb una master class que oferia a 1 euro els 200 primers en apuntar-se. Però si de veritat de la bona volien aconseguir els seus somnis, el següent pas era la master class definitiva que ell calcula que val 3397 euros, però que te la deixa per 900. No content amb això recordava els crios que no tenien 900 euros per invertir en perseguir els seus somnis que eren una panda de perdedors.
Durant la meva vida ja no se quantes vegades he escoltat aquesta estafa però es continua fent o la gent continua picant. A la que una trentena  dels mes de un milió de subscriptors piquin, ja ha ingressat 3000 euros per la seva cara bonica. Perquè l'estafa resideix en això. L'objectiu es una cosa tan intangible com la consecució dels teus somnis, cosa que per un adolescent es una cosa molt complicada de concretar, i per això et dono unes pautes a seguir. Si el client queda content es que funciona, si el client es sent estafat es que no ha seguit el mètode o no amb la intensitat requerida. L'organitzador sempre dirà que a ell li va funcionar, que ell sempre ha volgut ser youtuber, cantant fracassat, escriptor oblidat, paracaigudista, actor, model, locutor,.... i director d'aquest master.
Si voleu seguir algú a internet, be. Si voleu fer cas a les seves parides, be. Però si et comencen a vendre alguna cosa, unfollow i endavant.

Us deixo aquest link a un video de la youtuber La gata de Schrodinger per si voleu aprofundir en el tema.




Comentaris

Entrades populars