A la velocitat del llamp

Hola,

Per aquestes coses internet és genial. Moltes vegades es diu que no podem arribar a un o altre lloc a l'Espai perquè som lents desplaçant-nos. De fet mesurem les distàncies estel·lars en anys llum, ja que segons els estudis d'Einstein mai podrem superar la velocitat de la llum. Estem molt lluny de poder aconseguir aquesta velocitat, però ens serveix de mesura per saber el que trigaríem en arribar a un lloc si fóssim tot lo ràpids, que en teoria, podem anar.
Doncs James O'Donoghue, científic del Goddard Space Flight Center de la NASA, ha realitzat unes animacions de com de ràpid viatja un fotó en diferents recorreguts.
El primer vídeo és donar voltes al voltant de la Terra, on a la velocitat de la llum donaria 7,5 voltes al planeta per segon. De la Terra a la Lluna trigaria 2,51 segons. De la Terra a Mart, quan tots dos estan mes a prop, perquè a diferència de la Lluna de vegades estem més a prop o més lluny de Mart, seria 3 minuts i 2 segons (14 minuts i 6 segons quan estàn més allunyats). De la Terra al sol, 8 minuts i 17 segons. Del Sol a Plutó serien 5 hores i 28 minuts.
Potser viatjar a la velocitat de la llum no és anar tan ràpid.






Speed of light around Earth, 7.5 laps per second




Earth and Moon Size and Distance scale - with real-time light speed!




Earth-Moon-Mars distances to scale, at LIGHT SPEED!




Sun to Earth distances to scale, at LIGHT SPEED!




Solar system distances to scale with real-time speed of light!

Comentaris

Entrades populars