Reduït a xifres

Hola,

Celebrem-ho l'intenció de vot a favor de la independència de Catalunya en un hipotètic referèndum ha baixat i ara només és de l'41,9%. (Aquí el desenvolupament de la notícia)
M'encanten aquest tipus de notícies perquè tot i ser veritat el que diuen.... la paraula no és menteixen, tergiversaran la realitat, seria mes encertat. Per començar, encara que hagi baixat, en el titular no et diuen que nivells està. Quan llegeixes t'ensenyen que el 48,8% diria que no i el 41,9% diria que sí. Si no sumeu no veureu que hi ha un 9,3% que no s'ha definit. Després ve el no posar en context les xifres. Si dones per bona que l'enquesta que la mostra ha estat la correcta,... perquè tu ves a preguntar per la continuïtat de l'entrenador del Barça, a la sortida de el partit, el dia que acaba de golejar a el Reial Madrid, tots els preguntats voldran com a mínim adoptar-lo, però fes-ho el dia que ha perdut contra Las Palmas i voldran corre'l a cops de boina fins a casa. Bé donem per ben feta l'enquesta, llavors, qui marca la importància de 41,9%?
El 41,9% dels catalans són 3,1 milions (3.142.500 exactament) de persones ¿aquesta quantitat és important? ¿Hi ha una quantitat a partir de la qual es pot menysprear a un col·lectiu? 3,1 milions és el nombre de persones apuntades a l'INEM. 4,8 milions és el nombre d'immigrants segons l'INE. 51 dones han estat assassinades fins avui al 2019 per violència de genere. Uns 3 milions és el nombre de persones amb malalties rares. 92 mil persones són socis de Reial Madrid i uns 163.000 són socis de Barça. Una mica més d'1 milió són els habitants de la província d'Extremadura, 1,4 els de Múrcia, 2,4 els de Castella-Lleó i 2 els de la Manxa,... Entre 20 i 40 mil persones viuen al carrer. Si es pot ignorar a 3,1 milions de catalans, es pot fer el mateix amb molts dels col·lectius que us he citat? Si no depèn de la quantitat, sinó del col·lectiu, els independentistes catalans tenen alguna cosa especial per no ser atesos?
A ningú se li acudiria dir que les 51 dones assassinades són poques, que els 3 milions de malalts amb malalties estranyes són pocs, que com extremenys són pocs i que per això no es mereixen una infraestructura de comunicacions de puta mare,.... així que, per què se segueix tractant el tema de Catalunya per nombres en lloc de seure a veure com se soluciona el problema?
Per si se us ha escapat la resposta son els diners. Sortim rendibles com enemics dins de l'estat, aquí tenim els vots contra l'enemic català que s'han convertit en vots feixistes. D'altra banda l'Estat té molts diners a perdre si no estem en ell, per aquest motiu intentin no imposar les raons per tots els mitjans.
Convertir en xifres els problemes es la manera de fer-los invisibles.



Comentaris

Entrades populars