Urnes

Hola,

El proper cap de setmana tornarem a votar i encara que la meva opinió no és ni important ni influent, almenys vaig a deixar-hi constància.
Personalment crec que si intentes anar a votar un partit pensant que aquests arreglaran alguna cosa a Catalunya, com si s'hagués trencat alguna cosa, i no mires tots els altres temes ho pagaràs durant el que duri la legislatura. Estaràs aconseguint que t'estafin sobre impostos (incís: pagar impostos està bé, baixar impostos t'acaba fotent), jubilacions, lleis d'igualtat, eutanàsia, canvi climàtic, educació, lleis de dependència, impostos de successions, drets laborals, carburants, transports, noves energies, exportacions, importacions, immigració, drets digitals.... de debò per tu, intentar fer alguna cosa amb aquests odiosos catalans és més important que tot això? A més l'única cosa que cal fer a Catalunya és parlar amb nosaltres, els catalans. Així de simple. Nosaltres vam anar a votar i vam triar uns representants (incís: un altre dia caldria explicar lo idiotes que som triant representants o com ens acaben representant gent que no hem escollit). També vam triar els nostres representants a nivell nacional, així que se asseguin i parlin. Qualsevol acció que impliqui el retallar-nos drets, retallades en el finançament d'infraestructures, canvis en l'educació, perduda d'autonomia política i fiscal, presó, retallades en la sanitat, silenciar els nostres mitjans de comunicació.... acabarà provocant un silenci mediàtic i polític de la situació a Catalunya cap a Espanya i potser cap el món. Tot i això la majoria de nosaltres continuarem pensant que se'ns ha de preguntar que volem fer amb l'administració del lloc on vivim i d'aquests la meitat (la meitat de 7,5 milions no és 2 milions, això és una altra fal·làcia de qui manega les dades) pensa que això només sortirà bé si Catalunya és un país independent. Per cert, sigui quin sigui el resultat de les votacions, mani qui mani, sembla molt improbable que les accions pacífiques de protestes a Catalunya s'acabin en breu, les digitals difícilment tampoc i de les violentes mai se sap.
Si vius a Catalunya i se t'ocorre votar a alguns d'aquests partits equivaldrà a fer-te un harakiri social. Donant per fet que se'ls voti o no des de Catalunya algun, o diversos, d'aquests partits acabaran manant encara que només sigui per pura estadístiques, i si per alguna raó acaben aplicant alguna d'aquestes mesures que tant vociferen "para arreglar Cataluña" tu per viure en ella, pensis com pensis et veuràs afectat per aquestes mesures. Així que si crec que a Espanya, en general, han de votar amb la vista més enllà de Catalunya, aquí hauríem de votar sent molt curosos a qui votem, gairebé en defensa pròpia.
El problema en llocs singulars com Catalunya, el País Basc, Canàries o Galícia que solen votar partits que sempre els defensaran és el curt abast en vots que tenen els mateixos, ja que no solen anar més enllà de la pròpia zona. No tindria sentit que a Guadalajara es presentés un partit defensant la independència de les Illes Canàries. Sent molt generosos podries arribar ha trobar un partit que volgués defensar la singularitat de la teva regió i tingués abast nacional, però es compten amb els dits d'una mà i sobren dits. A més de l'abast hi ha un altre problema merament matemàtic-estadístic-demogràfic: Encara que tots els catalans votéssim al mateix partit, i aquest sol tingués representació a Catalunya, els escons que es podrien obtenir sempre seran menys que per exemple que el nombre d'escons que pot aconseguir un partit que es presenta a tot Espanya. I per si fossin poques les traves, resulta que Catalunya és una barreja tan gran i diversa de pensaments i sentiments, que mai tothom votaria a la mateixa opció.
Tot i que aquesta diversitat en termes estadístics juga en la nostra contra, no vol dir que no hàguem d'anar a votar i votar als que si ens defensaran. Tal com funciona les regles per assignar escons, si nosaltres no plantem al Congreso i al Parlamento el nombre màxim que puguem de persones que ens defensin, aquestes cadires les ocuparan gent com els que esmento al principi, dels que pensen que estem trencats i han de reparar-nos.
Sempre és important votar, a Catalunya molt més ja que ens han arribat a pegar i criminalitzar per això, però si aquesta vegada si votes buscant odi, reparar coses, castigar, siguis conscient que et fotràs el futur mes que mai i faràs malbé moltes vides (un altre incís: Sempre m'ha semblat molt curiós aquesta gent que diu que tots els catalans són espanyols però que cal castigar els independentistes, no, aquests han de ser espanyols de segona).
Així que pensa que paperetes poses a l'urna.



Comentaris

Entrades populars