2010s vol.1

Hola,

No s'acaba només l'any sinó també la dècada. En aquests deu anys, de l'any 2010 fins aquest 2019, ha ressonat molta música en les nostres oïdes i aquestes setmanes només repassarem alguns noms ja que totes les cançons semblen impossibles.
El noi solitari, Lonely boy, de The black keys ens va atrapar a tots en 2011 sobretot pel vídeo-clip no oficial on sortia només un home ballant. Si hi ha algú que no ha deixat les guitarres en aquesta època en què han deixat de ressonar amb força aquests són els Muse. Han editat un parell d'àlbum i en ells grans temes com aquest Survival que el 2012 servia d'himne oficial de les olimpíades de Londres. El blues es va renovar amb l'explosió de Gary Clark Jr. que amb temes com When my train pulls in de 2014 va fer ressonar les seves cordes a tot arreu. Jack White és un geni. Geni que ha dedicat aquesta dècada a estar mes en la producció i en altres negocis, però que va tenir temps per treure de la màniga coses com aquest Lazaretto el 2014. U2 no ha deixat de sonar i de sortir de gira, i amb aquest The miracle (of Joey Ramone) va tornar a afegir un nou himne a la seva discografia. Springsteen tampoc ha deixat de fer àlbums, tot i que ha dedicat bona part de l'últim tram de la dècada a realitzar un espectacle a Broadway. Tot i així es va treure de la màniga la seva We take care of our own el 2012. Coldplay no deixen de provar coses noves, i els més intransigents s'enfaden, però han seguit aconseguint grans cançons com aquest Adventure of a lifetime de 2015. Bastille representen a la nova generació que arriba i van desembarcar amb Pompeii el 2013. Abans ja ho havien fet el mateix camí Foster the people amb el seu Pumped up kicks en 2010. David Grohl i la seva banda Foo fighters no han deixat de crear bon rock des del abrupte final de Nirvana. Un exemple aquest Rope de 2011. Els irlandesos Hozier van iniciar el seu camí en 2013 amb el seu famós Take me to church. Era l'inici de la dècada quan The pretty reckless va sonar fort i després va anar apagant, però ens va deixar aquest Make em wanna die el 2010. Els Imagine dragons són potser una de les bandes més reconegudes de la dècada i van impactar en 2012 amb la seva presentació anomenada radioactive. Si una banda ha representat a la perfecció a la generació milenial és My chemical romance i temes com aquest Sing de 2010.
Tot i que la tecnologia, que sempre és una de les primeres fonts de canvi en la música popular moderna, fa que cada vegada hi hagi més música sense guitarres, encara queden idealistes.

Comentaris

Entrades populars