bla bla bla emergència climàtica bla bla bla

Hola,

Dijous passat la Unió Europea (UE) va declarar la situació d'Emergència climàtica, que està molt bé però no serveix res si no s'acompanyen de mesures. És com si vas a el metge amb un càncer i et diu que et vagis cap a casa, et cuidis i a veure si es cura sol. Si empitjora torna.
Han dit que cal reduir el 7.6% el nombre d'emissions contaminants a partir del 2020 i diversos objectius mes per al 2030 i el 2050. A part que si només anem a aquest ritme arribarem tard i no podrem revertir els danys, no han concretat cap mesura de com dur-los a terme. Es deixa en mà dels països membres arribar a aquests objectius... si arribat el 2050 no s'han complert els caps de la UE s'aguantaràn molt fort la respiració com els nens petits enfadats. Es calcula que entre 2015 i aquest any hem augmentat en un 20% les emissions, que a finals de 2021 la UE diu que hem de reduir un 7,6%. I si la utopia passa i tots els membres de la UE redueixen aquest percentatge estaríem una mica millor però quedarien països altament contaminants com els Estats Units, la Xina, Rússia,... que seguirien cardant-ho tot.
Per a això es necessita un acord mundial i un compromís d'obligat compliment de tots els països del món. Se suposa que això és per al que serveix la cimera que se celebrarà a Madrid de el 2 al 13 de desembre. Les esperances es dilueixen quan saps que Madrid és de les ciutats mes contaminades d'Europa, que els que manen a la ciutat la primera llei que van redactar va ser eliminar la zona de la ciutat per on no podien circular cotxes, que el seu partit polític va votar el dijous en contra de l'Emergència climàtica, i que la ciutat només està contenta perquè els hotels es van a omplir.
Si no succeeix cap contratemps la petita Greta Thunberg arribarà per a la cimera. Ara mateix està a prop de les Açores prenent rumb a Lisboa, des d'on es desplaçarà a Madrid. Des alta mar ha escrit "Dia 16. Enmig de l'oceà estic afectada per les notícies que el Parlament de la UE ha declarat l'emergència climàtica. No resoldrem aquesta crisi sense tractar-la com a tal. Esperem que prenguin mesures prou dràstiques. Afegeix-te al  #climatestrike per pressionar-los! "(Aquí el tweet original)
Tot quedarà en un bla bla bla emergència climàtica bla bla bla, si no es prenen mesures dràstiques i immediates. Per exemple, la idea no és prohibir viatjar a la gent en avió, sinó canviar tots els avions perquè no contaminin. Endevineu quina opció prendran els governs, si és que la prenen? Ni tampoc servirà de res si es prohibeixen que volin quan tots haguem de viure amb un respirador. I no fa falta anar a grans empreses, quan aquests dies escolteu que tanta llum de Nadal produeix indirectament una contaminació innecessària (contaminació llumínica a part) escoltareu bramar els comerciants que sense elles venen mes. Bé ens menjarem els diners guanyats quan els cultius no arrelin. Cal fer alguna cosa i ja, però tots els que hem posat al comandament d'organitzar les nostres vides no estan per la feina. Si algú troba aquest clic que provoqui el canvi que avisi.



Comentaris

Entrades populars