Bones intencions, males decisions

Hola,

Fa uns dies els partits polítics PSOE (Partido Socialista Obrero Español) i UP (Unidas Podemos) van signar un programa de messures que prometen intentar desenvolupar si assumeixen el Govern de Espanya. Es un conjunt de bones intencions, que espero que compleixin, pero es curios com ja en un document d'aquests tipus no han entès res.
El punt tres va sobre la crisi climàtica, i aquí ja es nota lo errats que van ja que el punt l'han anomenat "Lucha contra el cambio climático". El simple títol suggereix que cal començar un seguit d'accions per evitar un canvi, quan el que cal fer és aplicar urgentment mesures per a un problema que ja tenim. Després els punts segueixen amb molt bla, bla que no diuen absolutament res, molts verbs en temps futur, acceptable ja que no tenen assegurat el Govern, i indefinit com Elaborarem, Impulsarem, ..., que es resumeixen en un be ja mirarem que fer. Si ara mateix no tenen clar exactament els passos a seguir, el problema és molt greu.
Quan parlen de terminis parlen de períodes entre 2021 i 2050. Un altre gran error, ja que si es compleixen mínimament les prediccions de l'IPCC, el 2030 és la barrera en la qual ja no hi haurà marxa enrere. I ja en el segon punt passem de salvar el planeta a parlar de diners, de com recompensar uns i als altres per les perdues o parlar de el tancament de centrals nuclears. Que sí, que cal assegurar-se en la mesura del possible que a el poble no vulguin carregar-nos les despeses, però que comencin a parlar-ne abans d'haver pres ni una sola solució sembla deixar clar les seves intencions. I el ficar a les nuclears dins de les contaminants, són perilloses no contaminants, és demostrar el no saber de què parlen.
La sensació de llegir les quatre pàgines i setze punts és que saben que és un tema preocupant, anem a escriure alguna cosa al respecte, però no sabem de què parlem i ja l'hi deixarem a algú que sàpiga. Bones intencions, potser, males decisions, segurament.



Comentaris

Entrades populars