Indistingible de la realitat

Hola,

L'empresa xinesa SenseTime acaba de fer un pas més perquè no siguem capaços de distingir un deepfake. Aquí teniu un enllanç a la documentació i a la fi un vídeo explicant el com es fa.
L'explicació simple es redueix a que nodrim la intel·ligència artificial (IA) d'un vídeo d'algú parlant i d'un fitxer d'àudio on es diu qualsevol cosa. El vídeo i l'àudio no tenen ni que ser de la mateixa persona, ni parlar de res semblant. La IA s'encarregarà d'analitzar el vídeo, les expressions de la cara al parlar i després adaptarà els moviments a l'àudio que se li ha passat. El resultat final serà que la IA ens proporciona un vídeo semblant a què li hem donat però on veiem que la persona diu el que diu l'àudio i no el que deia al vídeo. Tot això sense que els nostres ulls notin la diferència.
Aplicacions bones: "rescatar" actors mort i introduir-los en pel·lícules actuals, ensenyar història veient els personatges explicant, vídeo-jocs mes realistes,... Aplicacions dolentes: Des de muntar un vídeo on la teva parella confessa que t'ha estat infidel, un innocent autoinculpant-se d'un assassinat que no ha comès, un líder instant els seus a iniciar una nova guerra mundial,...


Everybody’s Talkin’: Let Me Talk as You Want

Comentaris

Entrades populars