Noves app

Hola,

L'altre dia vaig pronunciar el nom TikTok entre gent de la meva edat i creien que els parlava en xinès, o alguna cosa. En canvi entre les meves nebodes el fer-se un tiktok és una cosa molt habitual.
YouTube està perdent terreny, o per ser precisos, els creadors s'estan diversificant. Cal tenir molt en compte aquesta separació de conceptes. No és el mateix que els mortals pugem un vídeo a la xarxa perquè el vegin els col·legues, la família i altres, que la gent que volen treure alguna cosa de la seva pujada de contingut. Aquests últims fa tres o quatre anys estaven pràcticament lligats a YouTube, i aquests han començat a imposar les seves fèrries mesures de monetització (donar-te diners per les vegades que es veu el teu vídeo). Abans qualsevol podia guanyar encara que fos uns centimets, cada x milers de visualitzacions tenies el teu cèntim d'euro. Ara aquest límit ha augmentat, a més cal tenir un mínim de subscriptors, de visualitzacions, depèn dels algoritmes teu vídeo "desapareix" a la marabunta o surt a tota hora, i després ve que cada vegada es miren més el contingut i el que no els agrada als senyors Google, et treu els diners (desmonetització). A vegades és per parlar de mòmies (i per tant són morts), altres per nomenar a Hitler parlant sobre la Segona Guerra Mundial, o per dir clítoris, per posar un parell de segons d'una cançó coneguda,.... No són els únics a ser censors, Instagram, per exemple, bloqueja tota foto on cregui que hi ha un mugró femení però no li troba problema a una bona apologia contra els drets humans.
La tecnologia avança i cada vegada hi ha més plataformes capaços de fer streaming, emmagatzemar vídeos, ... així molts gamers (gent que retransmet les seves partides de vídeo-jocs en directe) s'estan passant a plataformes com Twitch perquè, entre altres coses, allà després d'un parell d'hores retransmetent una partida no li bloquegen perquè han sonat dos segons d'una cançó de moda.
Així arribem a TikTok on et donen una amplíssima biblioteca de cançons (trossos d'elles) on triar i tu fas el ximple amb elles de fons. Aquesta era a el menys la filosofia de Musical.ly que és el germen de TikTok, ara ja s'ha ampliat a un munt de vídeos curts, de molt fàcil edició i publicació, amb gran biblioteca de cançons, sons i efectes, i on la gent tant et fa un playback, com t'explica un acudit, et munta una breu coreografia o inicia un repte viral. Sorprèn que sent una aplicació que la base està a la Xina, les poques restriccions que imposa. Per descomptat, el govern dels EUA ja ha posat el crit al cel perquè els maleïts comunistes estan darrere i ens espien, no com el seu accés il·limitat a tots els continguts de Google, Facebook i altres per llei. Com expliquen en aquest article Tiktok està sent l'app amb major taxa de creixement del mercat ara mateix i la raó és aquesta, per als creadors de contingut, gairebé no té restriccions, per els demès ens és molt fàcil fer qualsevol ximpleria i compartir-lo.
Suposo que no desapareixerà, però per a la generació dels nostres fills YouTube serà llac de vídeos de vells.


Comentaris

Entrades populars