Molts murs que assaltar

Hola,

Fa uns dies va saltar la notícia. Falten que les dades siguin verificades, com sol succeir en els estudis científics, però al menys que el termòmetre estigués espatllat, hi ha en una zona de la Antàrtida on han arribat als 20,75ºC. La temperatura hauria de rondar els 5ºC, així que encara que el termòmetre fos dels "xinesos", la temperatura estava disparada. Sí, és una cosa puntual però ja s'ha donat. També va ser una cosa puntual aquell primer dia que va deixar de ploure en aquella "selva" que estava on ara hi ha el desert de Sàhara. La diferència que mentre el del Sàhara va ser natural i inevitable, lo de l'Antàrtida no és natural i es pot aturar.
Ho aturarem? No sembla. Un exemple és la mateixa notícia. Mentre el diari britànic The Guardian ja es feia ressò de les paraules dels científics brasilers el dia 13 de febrer al migdia, aquí a Espanya els mitjans no es van fer ressò fins que Greta Thunberg aquest mateix dia a la nit retuitejar la notícia. Per a ells la notícia és Greta, no el clima. Un altre exemple el tenim fa ja unes setmanes quan Josep Borrell, actual Alt representant de la Unió Europea per als Afers exteriors i Política de seguretat, va dir que si aquests nens que seguien a la tal Greta, si estaven disposats a pagar les indemnitzacions als miners de carbó polonesos quan es quedin sense feina per implantar les 0 emissions. En menys de 24 hores la Unió Europea li va fer rectificar les seves paraules, però queda clara la postura no? I sí, senyor Borrell, pagarem de bon gust les perdudes d'ocupació d'altres treballadors. Ja se que vostè no ho entén, però ho farem, perquè sabem que per a vostès això de el clima només és una arma per enviar a més gent a la pobresa, que el nostre benestar i el de la planeta els importa un rave. Tranquil que els seus amics milionaris li faran un lloc en les seves bombolles climàtiques.
És descoratjador veure com això al que anomenen deep state, que per raons econòmiques ara no els va bé això d'arreglar la crisi climàtica, manipula mitjans i opinions i que a sobre hi ha molta gent que es deixa. Tranquils hi haurà molts més murs, com aquests, de saltar per aconseguir no morir en l'intent.



Comentaris

Entrades populars