Confinats (3)

Hola,

Anem a escriure un relat. Un relat sobre un virus. Només seran les línies generals i que cadesqú les combini com vulgui. Tot fictici és clar.

Origen del virus:
Diví: Un déu per raons que no són inefables fa petar els dits i crea un virus. Una altra possibilitat és que Gaia, la Terra, la considerem un ésser viu, i de la mateixa manera que el nostre cos llança les seves defenses a l'ésser envaït per un cos estrany, ella ha creat un virus per lliurar-se de algun problema. Així per exemple els nivells de contaminació baixen, les aigües estan netes, els animals i les plantes recuperen els seus cicles ....
Natural: Basant-nos en les teories de Darwin, encara que no sé si són aplicables a un virus ja que no estan considerats éssers vius, la natura ha donat vida i mort a molts d'ells, però aquest ha aconseguit sobreviure.
Fabricat: Algú voluntària o involuntàriament ha creat un virus, com a part d'algun estudi, amb bones o males intencions.

Infecció:
Natural: El virus es troba en la naturalesa i alguns animals s'infecten. Aquests poden ser com els ratpenats, que poden transportar virus i no afectar-los, però amb els seus excrements poden transmetre a altres éssers. Per exemple, excrement de ratpenat sobre una fruita o planta que acaba en el menjar d'un pangolí. Alguns d'aquests animals infectats, acaben en algun mercat humit com els que encara existeixen a l'interior de la Xina, algú compra la seva carn i se la mengen. El virus ja és al cos humà.
Accident: En algun laboratori d'investigació de virus, com el que hi ha a la província xinesa de Wuhan, per accident pateixen una fuita d'un virus creat o emmagatzemat, i aquest acaba a la natura i en els seus animals.
Provocat: Un laboratori d'investigació de virus, com el que hi ha a la província xinesa de Wuhan, escampa voluntàriament un virus creat o emmagatzemat com a part d'alguna prova. Una altra opció és un govern o part o alguns dels seus membres, inocula o provoca la infecció d'alguna manera d'una persona. Potser un espia enemic o buscant causar la saturació dels sistemes de funcionament normals d'una zona.

Propagació:
Natural: Un virus en aquest món actual altament globalitzat té moltes facilitats de viatjar pel món a partir que algú surt del nucli inicial.
Per estupidesa humana: És un virus fàcilment controlable, sempre que la gent segueixi unes mínimes regles, però com sempre molts éssers humans les incompleixen. Aquí caldria incloure a tota mena d'informadors que els equivocats egos creen corrents d'opinió equivocades.
Per estupidesa política: Els governs mundials estan plantejats per les crisis habituals però si apareix alguna cosa com una pandèmia la situació se'ls descontrola. Primer ho neguen, després ho minimitzen, mes tard donen ordres per protegir els molt poderosos i quan apliquen mesures dràstiques ja se'ls ha anat de les mans. A més abans de la mateixa han escatimat, o directament robat, diners que hauria d'estar destinat a aquestes situacions, però com que no es donen habitualment ningú notarà que no hi ha diners, mitjans ni materials per a aquests casos. A l'Àfrica rarament es preparen per terratrèmols o a Europa per tornados.
Beneficia algú: Aquí algú no té perquè ser una país, pot ser gent o grups que es beneficiïn dels efectes. No dels efectes de virus en si, per al qual pot ser que tinguin fins a l'antídot, sinó que a el veure que és el que provocarà ells saben que guanyaran. Per exemple un malvat venedor de paper higiènic, un país que estigui perdent la carrera tecnològica,... Però tenen el suficient poder o influència per permetre la inacció intencionada, des suborns a enginyeria social, perquè el virus s'estengui.

Fi de la infecció
Natural: Un bon dia es creen les condicions adequades perquè el virus deixi de propagar-se i acaba per morir. Potser és com la tuberculosi, que segueix existint i la podem tenir a dins i no desenvolupar-la.
Gràcies a la ciència: Es desenvolupa una vacuna que acaba amb el virus o permet tenir-lo controlat, com succeeix amb els virus de VIH (virus de la SIDA) o el de la grip.
Beneficia algú: Algú que sap com aturar el virus, potser fins i tot arribar a crear-lo o propagar-lo, diu haver descobert la vacuna o propaga l'antídot sense nosaltres saber-ho. Pot ser que guanyi amb la venda de la vacuna o amb alguna situació posterior a la curació. Per exemple assegurances mèdiques, avenços tecnològics, havent destrossat l'economia dels seus països competidors....

Ara cada un que es munti la seva aventura.





Comentaris

Entrades populars