Confinats (5)

Hola,

Dissonància cognitiva en diuen alguns o simplement: no em quadra el que expliquen.
A la que es conegui una mica qui és el tal Donald Trump i la seva gestió a l'capdavant dels EUA sap que avui diu una cosa i demà ho contrària. En la seva conferència d'ahir va deixar anar coses com aquestes "El nostre país no es va construir per estar tancat. Estats Units tornarà a estar aviat obert per als negocis". "Això era un problema mèdic, no permetrem que es converteixi en un problema financer", "No pot ser que la cura sigui pitjor que el problema", "Els accidents de cotxe són més grans que el que estem parlant, això no vol dir que li diguem a la gent que no pot conduir ". La idea està clara, tothom a treballar i si t'infectes ets un mal yankee.
Aquesta mateixa idea es repetia molt a l'inici de la infecció és Espanya. Sobretot no us infecteu i tele-treballeu o aneu a la feina i guardeu les distàncies.
Aquests dies tancat acabes veient més tele de l'habitual i comprobaves com sobretot en els programes de el grup Mediaset allà estaven els presentadors en plató parlant de bestieses. Entenc periodistes donant notícies, tres vegades a el dia i el mínim i indispensable, però, els altres? Per què la presentadora tal programa pot creuar tota la ciutat per dir tonteries i les meves nebodes (i tots els nens) no poden sortir 10 minuts al carrer a córrer?.
Les obres públiques s'han paralitzat però segueixen les privades.
Cal cuidar als dels supermercats, farmàcies i altres establiments de primera necessitat, però han d'estar oberts de sol a sol. No n'hi hauria prou unes poques hores?
El president de la Generalitat porta des del primer dia demanant que el tancament sigui total, encara que sigui només a Catalunya si la resta de país no vol. Li diuen que no, que els científics diuen que no, en menys de 12 hores la Unió Europea tancava totes les fronteres. Ara no pots anar de Nador a Melilla, però si de Montsó a Lleida. Es veu que un virus sap de geografia.
Ens repeteixen que el proveïment està assegurat, però vas a primera hora al supermercat i la meitat de prestatgeries estan buides.
Ens expliquen que l'Iran i Alemanya tenen menys casos que Espanya, però mentre que els iranians és perquè no els expliquen, Alemanya és perquè són guais.
Les màscares són necessàries, però no tenim suficients. Tampoc tenim prou llits ni respiradors, però tot bé mentre només surtis a aplaudir al balcó.
Ens diuen que som guais per convertir un palau d'esports en hospital i un altre a un dipòsit de cadàvers, però els xinesos són uns pringats per construir un hospital sencer en un parell de setmanes.
Wuhan creu que podrà aixecar el confinament després de tres mesos de tancament, però nosaltres amb un mes en tenim prou.
Que el rei ha aconseguit que un xeic amic seu i que li deu algun favor ens doni no sé quantes coses, però que ell no donarà res dels milions que té, però ho fa pel nostre bé.
Ens expliquen que tot això ho porten els millors científics i a la rodes de premsa es presenten un parell de militars lluint medalles.
Cada nit sortim a aplaudir des de els balcons per que ens mantenen fora de perill, els que ens repeteixen que son els  paries de la societat i que han de cobrar menys que un jugador de futbol o un polític.
No pots sortir de casa però els Jocs Olímpics, les lligues de futbol o les carreres ciclistes, ha de seguir disputant-se i tu las has de veure. 
Segur que si un es para a pensar una mica trobarà un munt més d'aquestes coses, però us feu una idea del batibull d'idees dissonants que ens fan arribar, no? Si quan això acabi no sortim "a cremar Roma", jo ja no se.



Comentaris

Entrades populars