Generant odi

Hola,

Visitant aquests dies, temps del COVID-19, les xarxes socials, temps en què la gent està començant a estar mes nerviosa, es detecta com es fa créixer l'odi en l'intercanvi de missatges.
Tal com diu Yoda en la saga de Star wars "La por porta a la ira, la ira porta a l'odi, l'odi porta a el patiment". Això traslladat a les xarxes socials és la por a una situació que no controlo, em porta a enxampar qualsevol comentari, atacar el més furiosament que pugui, a veure si el que va escriure a part de la por que ja compartim li afegeixo dolor. L'afirmació amb més seguretat que es pot fer sobre tota aquesta situació és que no sabem res. No sabem com va començar, no sabem cap a on es mourà, i com jo dic, no sabem si d'aquí a un mes serem tots zombis. Així que en xarxes qualsevol pot dir el que sigui, que serà tan demostrable com refutable com els altres comentaris. A més estem en temps en què la gent no arriba ni a llegir un tuit complet. Així que a la més mínima senyal que algú diu alguna cosa al que poden clavar la dent, ataquen. Tot això sense comptar que molts es guien per missatges manipulats expressament perquè qui s'ho cregui ataqui a uns altres.
Ja sabem que aquests comportaments habituals a internet, però sembla que el virus, a part dels seus efectes físics, està desestabilitzant els ànims de les persones. Si fem cas als mes conspiranoics aquest ja és el propòsit del virus: desestabilitzar.



Comentaris

Entrades populars