¡Gracias por venir!

Hola,

"¡Gracias por venir!" es una de les estrofes mes famoses amb la que obria el seu espectable Lina Morgan. Ara es el que la gent del SETI (Search for ExtraTerrestrial Intelligence)  diu a la gent que participa en el SETI@home.
Per els que no coneguin el terme, SETI es el projecte que rastreja l'univers en la recerca de una senyal de vida inteligent i SETI@home es el projecte iniciat ara fa 20 anys pel que tu, des de casa, podies cedir la potencia del teu ordinador per que ells fessiin els seus càlculs. Doncs d'aquesta ultima part han anunciat que es dona per finalitzada el 31 de març. Quan arribia aquest dia escoltareu en els mitjans fer-se la pregunta, hem de cercar vida en altres planetes? Haurà qui us parli de la paradoxa de Fermi, haurà qui mencioni a Hawkings i que estava en contra de contactar amb altres sers i haurà qui parli de somni intergalactic.
El projecte es xulo, emocionant,... pero es que no sabem ni el que estem buscant. No es una agulla en un paller, es trobar alguna cosa que no sigui palla en un paller. Esperem que els avenços en intel.ligencia artificial, en ordinadors quàntics i demès avenços en el processos de dades, li donem un nou impuls, però algú s'ha plantejat, que fem si trobem alguna cosa?


Comentaris

Entrades populars