Confinats (10)

Hola,

Ja portem més de mes i mig tancats, els nens ja poden sortir al carrer, encara que el rang de nens de 14 a 17 anys, que oficialment ho són, estan als llimbs. Els nous casos dia a dia no són sempre majors que els de el dia anterior, tot i que segueix morint massa gent. Resumint estem malament però hem estat pitjor, però hi ha coses que segueixo sense entendre amb tot aquest temps transcorregut:
- per què encara no he cobrat el que em deu el Gobierno? Sí, entenc que són un munt de noves situacions per als que l'administració en situació normal no dóna abast. Però la situació és excepcional, els funcionaris són treballs essencials, estem parlant de diners que és de la gent  necessita per viure i no veig perquè no treballen 24x7 des del primer moment per solucionar-ho. Si cal que contractin a mes gent.
-Per què encara no s'han comprat milions de màscares? Som 47 milions, ja que amb uns 200 milions d'elles faríem.
-Per què encara no s'han comprat i realitzat test a tota la població? Com amb les mascaretes amb uns 20 milions d'aquests test faríem. Crec que van a euro i escaig, gastar-se 300 milions d'euros compensa si molta gent pot sortir a treballar i produir. Ara no podem perquè no sabem qui està infectat i qui no.
-Per què no compten bé els morts? A la Xina amb xifres d'uns milers de morts es van donar de baixa 20 milions de línies telefòniques. Val que si molta gent no anava a treballar i moltes d'aquestes línies eren per al treball, el més lògic és no pagar mentre s'està a casa, però també indica que més d'una és per gent morta fora de les estadístiques. Aquí a Espanya per primera vegada des que es tenen registre aquest mes de COVID-19 el nombre mensual de pensionistes no ha augmentat. Hi ha una estadística a la qual es diu MoMo de lliure accés, que mes a mes des de fa anys indica el nombre de morts per mes. Els valors solen ser estables cada mes amb el mateix mes dels anys anteriors. Durant aquesta crisi és lògic que hagi augmentat ja que cal sumar-li els morts pel virus. Però és que les xifres "habituals" mes els de virus, no arriben a la meitat dels comptabilitzats per MoMo aquest mes passat. Exemple: El 8 d'abril: esperades 1100 morts + 781 morts pel COVID-19 = 1881 Es van produir 2171.
-Què estan fent amb el control dels nostres mòbils? Des del principi del confinament hi ha una nova llei per la qual es controla el posicionament dels nostres mòbils. Segueixo sense haver sentit que hagi servit per evitar res, ni per treure alguna conclusió. Si ho han fet estaria bé mantenir-nos informats.
-Què s'està fent per revertir la situació? La vacuna i els possibles medicaments estan en mans dels científics i això porta el seu temps. Però socialment només ens hem amagat. No s'han realitzat proves, no s'aproven lleis de comportament,... Un exemple dels clubs de futbol de les divisions principals segueixen insistint en voler jugar, què costa treure ja una llei clara que els obligui a suspendre la lliga? Hem trigat gairebé cinc setmanes a decidir que els nens havien de de fer classe via telemàtica i molt mes a pensar com podien sortir al carrer. No s'ha decidit encara com agilitzar els tràmits administratius, des de l'atur, a naixements, la ITV,... Hi ha llocs llunyants del focus infecciós com en les Illes Canàries, llocs com La Gomera, La Graciosa o Ferro, que els seguim aplicant les mateixes restriccions i fa setmanes que no tenen cap cas.
-Per què encara no s'ha fet cap llei per protegir social i laboralment a tots aquests treballadors essencials que estan jugant-se la vida mentre la resta estem a casa?
-Per què encara no hi ha cap llei per protegir negocis com cinemes, teatres, parcs aquàtics, parcs temàtics,.... que no podran obrir fins passats molts mesos del confinament?
-Per què afany de lluitar ara contra les noticies falses i no cada dia abans i després de la pandèmia? Noticies oficials de "això es com una grip" ha matat a molta gent.
-Per què segueixo tenint la sensació que seguim improvisant? Qui ha decidit que és tan essencial una farmàcia com un estanc?
-Per què seguim sense saber qui són aquests experts que ens estan guiant? No vull els seus noms ni les seves fotos, vull veure les seves currículums i que decisions ha pres cadasqun.
-Per que han desaparegut els casos de maltractaments, les arribades de pasteres, els traficants ... o no ho han fet?
-Per què pensen que no sabem comptar? Si la suma dels recuperats segueix estant per sota dels casos detectats, aquests potser fora de l'UCI, però segueixen hospitalitzats. Si els morts esperats, li sumes els de l'COVID-19 i saps dels límits diaris d'incineracions i enterraments diaris, els que queden han d'estar en neveres. I tampoc hi ha tantes.




Comentaris

Entrades populars