Confinats (11)

Hola,

Començo a pensar que jo no visc al mateix país que la resta de gent que viu al meu voltant o jo sóc el llest de poble. Pudiendo y no. Estem immersos en una crisi sanitària, com a curiositat reviseu les anteriors i gairebé sempre s'han produït en els anys 20 de cada segle. Cicles?. Així que cal prendre precaucions, cal investigar, cal governar, ... i no estem preparats.
El Govern ho fa malament? Sí. Acceptaríem que s'equivoquessin però és que no volen reconèixer els seus errors. No vol dir que no és capaç d'aconseguir màscares i ens menteix dient que no són necessàries. Igual que ens menteixen diuen que no poden comprar test, no poden fer autòpsies o amagant-nos els morts. Creuen que no sabré que s'ha mort l'amo de la drogueria? Igual que estan aplicant un estat d'excepció encobert sota el nom d'estat d'alarma i ens diuen que es pel nostre be.
La gent se salta les regles? Sí. Això no és Noruega o Suècia. Aquí segueixes colant al teu fill al futbol com a nen quan ja s'afaita el bigoti. Si pots et coles a la cua del súper. Deixem el cotxe en zona prohibida perquè són només cinc minuts. Aquí tenim un màster en la sendera de la mà esquerra. A més celebrem la manca de cultura pero es que ja no conviem amb els que estàn al comandament, els hem vist ficar sal en sobres.
Tenim mals polítics, als quals vam triar nosaltres, així que per què ens sorprèn que les dades de la malaltia ens el donin militars i no científics, o que menysprearan el que passava a la Xina o Itàlia, o que estiguin intentant que torni el futbol i segueixin sense pagar els subsidis. I som un poble molt molt molt social i molt poc donat a formar-nos i informar-nos. Així que per què ens sorprèn que quan ens deixen prenguem els carrers, que no respectem la distància, que portem les mascaretes a la barbeta encara que això sigui perillós per a la salut. Per què ens sorprèn que dos nens es trobin i es abracin, que dos adults s'aturin i parlin durant minuts. I si obren els bars, allà que anirem.
Potser és que jo visc en un altre lloc, però al menys on jo visc, la gent complirà les normes sempre i quan els deixis llibertat i els que manen donin confiança i no ens els tractin com a nens. També tinc clar que som un poble de molt "vieja al visillo", així que no dubto que sempre hi haurà algú posant a parir a tots els altres.
Ja fa una mica més de dos mesos que vaig sentir aquesta conversa en un ascensor, que ens retrata:
-¿Has oído lo del virus chino?
-Sí
-Pues nos vamos a morir todos.
-Sí, pero los de Hospi palmaremos los últimos
-Los de Hospi también os vais a morir.
-Sí, pero los últimos.



Comentaris

Entrades populars