Confinats (12)

Hola,

No dic que no et puguis equivocar. No puc dir-ho jo doncs sóc dels que mes s'equivoquen, això sí, sembla que si sóc dels pocs que diuen "ho sento, m'he equivocat, com ho arreglem?". Tampoc quan parlo de tots els científics, em refereixo a tots els que practiquen o parlen de ciència. He trobat a molts que dubten i reconeixen no saber. Però n'hi ha molts, però molts, però molts molts, que posen la ciència per bandera davant de qualsevol situació, que la caguen, ens menteixen i quan se'ls corregeix, sempre surten amb el gastat: "jo no vaig dir això", "no em vas entendre " i el seu nou mantra "només era un estudi".
Que sabem del COVID19? Poc. Sabem que és un virus per al qual els humans no tenim defenses. Sabem que els símptomes són tos, febre, mal estar i problemes respiratoris greus, però sembla que hi ha molts altres mes. No sabem com ens ataca interiorment, principalment perquè no fem proves i no fem autòpsies. Així que tampoc sabem perquè ens mata. Creiem, encara que no està demostrat, que només entra en el nostre cos per vies respiratòries. Creiem, tampoc està demostrat, que un cop passat ens tornem immunes. Sabem que la població als que mes afecta són aquells que tenen el sistema immunològic amb defenses més baixa, aquests són els que tenen alguna patologia anterior o les persones de més edat. Però no sabem perquè no ataca als més joves que aquest sistema el deurien tenir menys format. Ningú sap d'on va sorgir el virus, encara que gairebé estem segurs que el primer humà infectat ho va fer a través d'un animal. Ningú sap de la vida del virus en l'aire, ni el seu radi d'acció o de la seva supervivència en les superfícies. No tenim remeis, no tenim fàrmacs que combatin els seus efectes, no tenim vacuna.
Tot el que qualsevol científic ens digui fora d'això, es pot equivocar o no, per descomptat això és una cosa nova i tots estem perduts, però si ho assevera, desconfia. "Aquest medicament funciona", aquest medicament l'hi has donat a uns pacients i han millorat, d'aquí a funcionar va un món. "El virus no ha sortit d'un laboratori" no ho saps ni tu ni ningú. "El virus no entra pels ulls" tu no saps ni si entra pel forat de cul, no has fet estudis del seu funcionament. "Allò només era una teoria d'una pre-impressió" d'acord si no saps si funciona et calles. "Jo no vaig dir que fos com una grip" ets un fiildeputa. "Sou herois quedeu a casa" A cagar a al riu. "La calor matarà el virus" Si, es clar, com ho ha fet l'Àfrica i a Centre-Amèrica.
De debò pensava que els científics eren mes seriosos. A la fi resultarà que un magufo és molt més seriós que un científic, ja que encara que estigui equivocat, a l'estar sincerament equivocat, defensa les seves idees a mort.



Comentaris

Entrades populars