Deixa-ho ser

Hola,

El passat dia 8 es van complir 50 anys de la sortida a la venda de l'àlbum Let it be. Si no coneixes una mica la cronologia Beatle amb aquest àlbum tindràs un follon temporal-dialèctic.
Es l'ultim àlbum dels Beatles? Es l'ultim que va sortir a la venda, ho va fer el 8 de maig de 1970, però es va enregistrar a principis de 1968 i alguna cosa a principis del 69 i del 70. Des de aquest enregistrament a inicis del 68 fins a la dissolució del grup en els 70, van enregistrat l'àlbum Abbey road. Aquest va ser enregistrat entre febrer i agost del 69 i el van publicar el 26 de setembre de 1969.
Per tant l'ultim àlbum fet pels Beatles es Abbey road, el últim que va sortir a al venda es Let it be. Aquest ja va enganxar el grup en plenes baralles i una d'aquestes va ser per com es produïa l'àlbum. Per una banda una versió la feia Paul McCartney, amb l'equip habitual a les ordres de George Martin (per allà estava Alan Parson a les mescles) o per l'altre estava John Lennon amb Phil Spector. La visió de l'àlbum que va sortir en el 1970 va ser la de Lennon mentre que McCartney es va rescabalar publicant la seva versió al 2003 anomenada Let it be... naked. D'aquest àlbum i els seus temes hi han versions, revisions, preses alternatives, remasteritzacions... Si podeu escoltar l'original sou uns afortunats.




Paul McCartney Live - Let It Be - Good Evening New York City Tour (HD)

Comentaris

Entrades populars