El petit Ricard

Hola,

Crear una cacofonia i que sigui recordada com un dels grans memes de la cultura popular moderna està a l'alçada de molt pocs, com Little Richard. Seu es el A-wop-bop-a-loo-bop-a-wop-bam-boom!, per per molts de nosaltres sona així com Auamba baluba balam bam bu, amb el que comença el seu tema Tutti frutti de 1955.  I si el tema no tenia suficient repercussió, un any mes tard Elvis Presley va treure un single on la cara A era una versió del Blue suede shoes de Carl Perkins i la cara B el Tutti frutti de Little Richard. De aaquí que molt pensessin que els dos temes eren del rei del rock.
Ahir a l'edat de 87 anys va morir Little Richard, el qual simplement es una de les figures mes influents de la historia del rock, no en va alguns l'anomenen l'arquitecte del rock n' roll. Ell va demostrar com ningú, tot i que després no va quallar, que es pot fer rock assegut davant d'un piano. Nascut a l'estat de Georgia, EUA, el 5 de desembre de 1932. El tercer de dotze germans. La seva familia estava molt vinculada a l'esglesia baptista, d'on el seu pare eta diacon i la seva mare una dels principals membres i on el petit Ricard (Lil' Richard es com li deien a casa), com succeïx en altres artistes negres de l'època, va començar a tocar musica, però ell la volía fusionar amb els nous ritmes que surgien i es va convertir en un icona.
Per cert el seu famós tema i la seva primera estrofa, ha sofert censures i canvis des de la seva creació. Passant de:

Tutti frutti, good booty (Tutti Frutti, bon botí)
If it don't fit, don't force it (Si no encaixa, no ho forcis)
You can grease it, make it easy (Engreixa-ho, fes-ho fàcil)

on les referencies son al colectiu gay, i on s'ha de prendre el seu Tutti frutti (la seva macedònia de fruites) com una referencia a un home homosexual, a:

Tutti Frutti, aw rooty
Tutti Frutti, aw rooty.

on el Tutti frutti perd sentit i el aw rooty es una forma col·loquial de dir alright, tot be.







Little Richard - Lucille LIVE 1973

Comentaris

Entrades populars