Ens repetim

Hola,

Se que és habitual, però des de fa uns dies a l'entrar a Twitter he notat una pujada del mal rotllo. Tot ve a col·lació que partits com els catalans al Congreso volen votar que no a la pròrroga de l'estat d'alarma. No és que no vulguin que continuï, sinó que un s'ha de plantar quan li prenen el pèl i per a ells serà ara i així. Potser no és el millor moment ni la millor forma, però és.
Llavors aquest matí al veure quant verí escopien de nou al Twitter m'he trobat amb aquest tweeet d'Arturo Pérez-Reverte:
"En España ya no existe la libertad de pensamiento, y toda discrepancia con una tendencia (ni siquiera ataque, sino discrepancia) acarrea un linchamiento mediático sectario. Nos alejamos del estado de derecho intelectual para adentrarnos en un estado de represión intelectual.
Y la historia, los libros y la experiencia demuestran que así es como en política, en sociedad, en convivencia, en tolerancia, empiezan, crecen y triunfan las cosas feas. Y así se imponen los estúpidos que hacen masa y los canallas que los utilizan.
Para desayunar no está mal. Ahora me pongo a trabajar, que tengo una novela a medio escribir. Que tengan un buen día."
Les casualitats no existeixen i el seu tweet em confirma els meus mals pressentiments. I com la majoria de vegades té raó. Estem emulant massa el segle passat. Hem evitat una guerra mundial en la primera dècada però estem passant una pandèmia a l'inici de la segona, i ara que volem?  Una gran depressió, auge de el feixisme, una altra guerra mundial, una altra guerra freda? Doncs llavors ens està quedant bé la repetició.


Comentaris

Entrades populars