Un icona de la cultura pop

Hola,

Si nosaltres els mortals aconseguim deixar solament una imatge immortal per la qual el món ens recordés, ens podríem picar amb un cant a les dents. Si actues de cara a el públic, a la fi un parell d'aquestes aconseguiràs. Però Audrey pràcticament cada imatge seva la convertia en una icona.
Aquesta actriu belga de naixement britànica de nacionalitat i que va néixer amb el nom d'Audrey Kathleen Ruston, descendent de família amb títols d'aquests altisonants, es va criar a Holanda. De petita ella i la seva família va viure a Anglaterra, fins que la seva mare va sortir corrent quan va descobrir que el seu marit era una mica nazi, i això va ser sobre l'any 1939. La seva mare es va equivocar creient que estarien fora de perill a Holanda, ja que va ser de el primer que va envair Alemanya. D'aquesta època de penúria i malnutrició va provocar la malalties que marcarien la vida d'Audrey, la seva extrema primesa i la seva dificultat per a ser mare.
S'explica que d'adolescent amb l'excusa de ser ballarina de ballet, portava dissimuladament notícies a la resistència durant la Segona Guerra Mundial. Acabada aquesta va veure que en el ballet no tenia lloc ja que no la deixaven interpretar papers principals per la seva "gran" alçada: 170cm. Així que es va dedicar a la seva altra passió, actuar, això si sempre amb sabata plana. Va començar amb pel·lícules petites a Europa i amb musicals. Va tenir la sort que algú cregués veure en ella una princesa perfecta per a la pel·lícula Vacances a Roma (1953) de William Wyler per lluir al costat del protagonista Gregory Peck. La seva primera pel·lícula a Hollywood i va aconseguir el seu únic Oscar i un Globus d'or. Després vindrien Grammys, Emmys, Tonys, BAFTAs o premis de l'acadèmia italiana de cinema.
Però avui, que hagués estat el seu 91 aniversari, si algú desitja fer un recull d'imatges influents en la cultura popular, no dubtarà a posar o la seva princesa Ann sobre d'una Vespa, la seva Sabrina tornant de París, la seva Natasha Rostova de Guerra i pau , la seva cara d'àngel, la seva Holly esmorzant un croissant davant de l'aparador de Tiffany 's o amb el seu gat sense nom, aquests enormes ulls sobresortint per sobre de les seves ulleres de sol a Charada, la seva Eliza Doolittle o la seva fidel esposa de dos a la carretera. També pot ser que afegeixi les seves fotos amb el cervatell que tenia de mascota o la de desenes de campanyes que va fer per UNICEF. En canvi tret del seu primer marit, Mel Ferrer, us costaria identificar algú de la seva família o que trobeu enlloc que fardará de parlar cinc idiomes. Potser és el que es necessita per ser una icona.

Comentaris

Entrades populars