El festival irrepetible

Hola,

Un dia com avui però de 1967 donava inici a les afores de Monterey, el Monterey International Pop Festival, que es va estendre durant els dies 16, 17 i 18 de juny. Aquest podria ser considerat el festival hippie per excel·lència. És veritat que quan es parla de festival i hippies a tots ens ve a la memòria Woodstock al 1969. Aquest va ser com els focs artificials de la fi de la festa, després d'ell el somni es va trencar.
Per només 6 dòlars (caldria calcular la inflació) van poder veure en primera fila tot un munt de grans bandes, algunes que en uns mesos ho serien encara molt més i sonades absències. No van acudir els Beach boys per estar acabant l'àlbum Smile. Als Kinks no els van donar el visat i el manager de Cream va pensar que no seria per a tant. Cal suposar que Beatles i Rolling Stones van pensar semblant. Si van estar Buffalo Springfield, els Greadful death, Booker T and the MG 's, Canned heat, la Steve Miller Band, que encara estaven a cinc anys de crear el gran tema de les seves vides. Va estar la Jimi Hendrix experience, però si considerem que el gran grup és el que tancava el concert de cada dia, ells no van tancar el seu sinó que ho van fer Simon and Gardfunkel. Per descomptat si estava Jimi allà estava el seu mànager Eric Burdon amb The new animals. Janis Joplin encara era la veu femenina de la banda de blues-rock Big Brother and the Holding company, però quedava molt poc perquè la seva fama es mengés la banda amb patates. Els Jefferson airplane van tocar el dissabte i a la fi d'aquest dia cantava el gegantí Otis Redding. Diumenge van col·locar de nou a un sitar, de debò, què va passar en els 60 i el sitar? Els que van acabar el festival el diumenge, com solien en molts festivals, van ser The who. No és mala idea, si algú va a destrossar l'escenari que toqui sempre l'últim.
Tot i tenir tanta genialitat junta el tema emblema no va ser de cap d'ells. Estaven The Mamas and the Papas a l'escenari quan Mama Cass va presentar a Scott McKenzie i va cantar el seu tema San Francisco, potser el tema hippie per excel·lència. "Si vas a San Francisco, assegura't de portar flors en el teu cabell. Si vas a San Francisco, trobaràs allà gent amable. Per a aquells que vénen a San Francisco, l'estiu serà un amor. Als carrers de San Francisco, gent amable amb flors en els seus cabells... "
T'agradarà o no la música de fa més de mig segle, però van succeir coses irrepetibles.
 


Monterey Pop Official Trailer

Comentaris

Entrades populars