Des de el centre del focus

Hola,

Estic escrivint des de l'Hospitalet de Llobregat, com sempre, ciutat que s'ha convertit en l'epicentre de el primer gran rebrot de contagis de la "nova normalitat". Potser només sóc jo però estic fins als nassos de sentir com ens menteixen des de totes les direccions, així que posats a parlar jo també explicaré la meva visió.
Estem parlant d'un virus que necessita un munt de mesures profilàctiques per mantenir-lo a ratlla, mentre trobem una solució per erradicar-lo o reduir la seva mortalitat a nivells acceptables. Virus on els símptomes no es detecten fins quan ja portes diversos dies infectat. Encara mantenint totes les mesures necessites poc menys que 0,01% d'error perquè una persona, que no sol saber que està infectada, infecti moltes altres.
Només cal mirar la premsa per veure que intenten trobar un culpable i aquests som els hospitalencs, que a més som pèrfids catalans. El que no expliquen és que la ciutat és una de les que presenten més densitat de població per quilòmetre quadrat d'Europa, que és una de les ciutats mes poblades de la Península i que està molt lligada a ciutats properes: Cornellà, Sant Feliu, Esplugues , el Prat i no oblidem a Barcelona.
Oficialment la densitat de la ciutat és de 20753 habitants per quilòmetre quadrat. La de Barcelona és de 15992, la de Madrid 5265, Bilbao 8295, València 5850, Sevilla 4896, París 21258, Londres 5590, Roma 2232 o Berlín 3891.
La població de la ciutat està en 269000 persones, la qual cosa la converteix en una de les cinc ciutats mes poblada de la Península que està separada de Barcelona, ​​que deu ser la segona mes poblada, per un carrer. Hi ha gent de Barcelona que baixa comprar el pa a Hospitalet. La població des de fa més de 40 anys està formada principalment per gent immigrant i canviant, el que implica que els 269000 d'avui no seran els mateixos d'aquí a sis mesos.
Així que en molt poc espai viu molta gent, no sempre la mateixa, i a això cal afegir que gràcies a la proximitat a la ciutat de Barcelona i a El Prat, on es troba l'aeroport, en dues o tres hores una persona a París pot infectar-se gràcies a algú de l'Hospitalet.
El 99,99% de la població compleix amb les recomanacions donades i mai tenen un descuit, però el 0,01% en aquesta zona de la Península implica a grans trets unes 220 persones que o no compleixen les recomanacions o tenen un descuit. Només amb que cadascuna d'elles infecti un parell de persones més i aquestes a un altre parell, feu els càlculs. I tingueu en compte que en un parell d'hores, qualsevol d'aquestes 220 persona poden estar a milers de quilòmetres sense problemes.
Ja us confirmo que el percentatge de gent que a l'Hospitalet no vol complir les normes supera aquest 0,01%. També us confirmo que un percentatge similar de gent no es pot permetre en aquesta ciutat gastar 100 euros a el mes en mascaretes, ni mantenir la distància física necessària les 24 hores del dia, així que el risc d'un petit descuit que infecti altres és alt. Així que era del tot previsible, que superades les dues setmanes de rigor que triga a aparèixer els símptomes de virus, en ciutats com aquesta els brots apareguessin. No és l'únic punt de similars característiques de la Península, però en els altres o no hi ha mala gent ni descuits o utilitzen la màgia funcional per evitar brots. Si tenim en compte que hi ha notícies de brots per 400 persones reunides en una discoteca unes hores, que no podrà succeir en nuclis tan poblats com en el hi visc.
El voler que un nombre gran de persones compleixi rigorosament amb unes recomanacions i no cometin errors és pràcticament impossible. Us recordo que tothom comet errors i que tenim presons perquè hi ha gent que vol fer mal als altres. Així que les mesures fins a trobar la solució hauria de passar per l'administració, aquesta que precisament s'està rentant les mans. D'una banda perquè no tenen diners per aplicar les mesures requerides, no vull ni saber en què han invertit els impostos que hem pagat en els últims 100 anys, i d'altra banda perquè algunes d'aquestes mesures farien que els molt rics demà no fossin molt molt rics, i això provocarà que no els donin suport en les seves carreres polítiques.
Així que davant d'un virus altament infecciós, en una població molt massificada, davant d'una administració que no pensa prendre totes les mesures necessàries i molta molta gent mentint, només queda que utilitzeu el cap i us protegiu el màxim que pogueu i sapigueu però sense donar per cul als altres.



Comentaris

Entrades populars