Genuina

Hola,

A finals de la dècada dels 70 Madonna Louis Ciconne, era una noia de vint anys que intentava fer-se un lloc en el món de la música. Al 1983 sortia el seu primer àlbum, Madonna, que amb els temes Border line i Holliday es va fer un lloc com a cantant amb futur. Amb el seu segon àlbum, Like a virgin, un any mes tard va sonar arreu. Fins aquí res fora d'altres carreres. Llavors un 30 de juny de 1986 va veure la llum el seu tercer àlbum  True blue i la noia de Michigan es va convertir en una llegenda del pop, que no va deixar de créixer i reinventar-se fins avui. True blue, doncs, no es un àlbum qualsevol es aquell que vol fer tot aspirant a super estrella i mai saben com.
L'àlbum començava amb Papa don't preach, l'actuació es a Roma al 1988. Continuava amb Open your heart, White heat i Live to tell, les actuacions son durant la gira Who's that girl tour del 1987. El nom de la gira fa referencia a la seva primera pel.licula com a protagonista que duia el mateix nom. El següent tema era Where's the party, l'actuació es de la gira Blond ambition tour de 1990, en aquest cas a Yokohama. True blue era el tema que donava nom al àlbum, l'actuació de nou es de la gira de 1987. Amb el següent tema, La isla bonita, s'atrevia una mica amb el castellà i l'italià. L'actuació es a Roma en el 1988. el penúltim tema de l'album era Jimmy Jimmy, del que no he trobat actuació ni vídeo-clip. I l'àlbum acabava amb Love makes the world goes arround, que va presentar abans de la sortida de l'àlbum al Liva Aid de 1985 on segurament si algú al món no la coneixia ja no va poder oblidar-la.
No es cap xifra rodona, son 34 anys, però es temps suficient perquè les noves generacions no sàpiguen reconèixer aquells que han obert el camí els que ara estan mes a dalt.  True blue l'àlbum que va posar a Madonna com a reina del pop.


Comentaris

Entrades populars