Hackeig de comptes

Hola,

Fa uns dies alguns dels comptes més importants de la xarxa Twitter van patir un hackeig. Pel que ens ensenya la cultura popular això es produeix perquè els usuaris no tenien una contrasenya segura. Però estem parlant dels comptes de Bill Gates, Elon Musk,... genis en informàtica no han tingut cura?.
La seguretat d'un lloc és tan segura com el punt mes feble de la cadena. Si tens una casa i la porta principal està protegida amb tres panys, dos guàrdies, cinc gossos i un fossat, però la porta del darrere de la cuina té un simple pom i una gatera, la seguretat de la porta principal s'ha anat a norris. Els comptes hackejats, a part de les mateixes mesures que tenim tots, són comptes verificades, així que tenen una seguretat especial. Però el hackers no han anat per aquí. D'alguna manera, que mai sabrem per no quedar en ridícul, els hackers van contactar amb una de les persones encarregades d'aquests mitjans de seguretat. Posem un mail al seu correu personal amb un enllaç. L'encarregat li va fer clic a l'enllaç i es van fer amb el control del seu ordinador i amb les claus que controlen la seguretat d'aquests comptes de màxima seguretat. Fent servir aquestes claus van accedir als comptes i van inserir un tweet on deien una cosa semblant a "dona aquí en aquest link n bitcoins per a la lluita contra el COVID-19 i jo donaré la mateixa quantitat" Per suposat els diners no anaven a res de bo.
Se'ns recorda en mantenir els accessos a les nostres xarxes protegits, i està bé, però aquestes empreses han d'extremar encara més la seguretat des del seu costat, sinó és el de la casa i la porta de la cuina.

Comentaris

Entrades populars