Jo no

Hola,

Quan algú a internet obre la boca sempre salten trolls a discutir el que sigui, fins i tot el color del cavall blanc de Santiago. Si a sobre és un influencer que parla fora del seu àmbit, no triguen a aparèixer els comentaris de fatxa o vermell. Fins aquí res estrany i que no hagi passat mil vegades com dic, però des de fa un temps hi ha una nova moda que s'ha instal·lat en els atacats, el respondre una mica de l'estil: Jo no tinc color polític. Mentida i de les grosses.
Entenc el que volen dir, que la seva manera de pensar no encaixa en cap partit polític actual, ja que les ideologies d'aquests estan fetes a grans pinzellades per aglutinar el màxim de simpatitzants o mantenir el poder i a la fi no representen a ningú. En canvi la idea que donen a entendre amb les seves paraules, i algun de veritat s'ho creu, que no tenen ideari polític. Aquesta és una de les grans mentides que vénen dels de dalt per controlar els que pensen diferent. Han aconseguit que el que expressis les teves idees, fora dels temes que a ells no els incumbeix, sigui considerat vergonyós.
A mi m'agrada l'exemple del fanal. Imagineu que viviu en una casa, en un carrer ple de cases. Davant de la porta de cadascuna d'elles, a la vorera, hi ha un fanal que il·lumina la porta de nit. Qui ha de fer-se càrrec de canviar la bombeta del fanal de davant la porta de casa teva? No hi ha resposta correcta, però tots tenim una i la seva resposta reflecteix la teva manera de pensar, mes de dretes o d'esquerres. Cap de les dues opcions és dolenta i la resposta no implica que davant altres casos la resposta reflecteixi una altra inclinació. La ideologia no és un punt perfecte en un eix de coordenades, mes bé és una taca de cafè, que esquitxa aquí i allà, però que encara que la teva ho vulguis o no, està o més a la dreta o més a l'esquerra d'aquest eix, però tots estem en algun lloc d'aquest eix.




Comentaris

Entrades populars