Música per...

Hola,

Avui es compleixen 35 anys del concert Live Aid realitzat a Londres i Philadelphia amb el conegut desfasament horari. Aquest és el primer concert solidari a nivell global de la història de la música popular moderna. Multitudinaris ja teníem Monterey 1968 o Woodstock el 1969, benèfics El concert per Bangladesh de 1972 a Nova York que va muntar George Harrison. Aquest muntat per Bob Geldof, amb la intenció de recaptar diners per destinar-lo a combatre la fam a Somàlia i Etiòpia. Amb marxandatge, àlbum per a això i emès per televisió a tot el planeta. I amb cançó creada a propòsit, Do they know it's Christmas?, cantada per multitud d'artistes, com va passar amb el We are the world de Michael Jackson uns mesos abans.
Els dos escenaris es van omplir de mites de la música:Queen (aquest és el concert final que es veu en la pel·lícula Bohemian Rhapsody (2018)), Sting, Dire Straits, Madonna, Led Zeppelin, Phil Collins (que va estar en les dues ciutats), Eric Clapton, Elton John, Bryan Adams, The who, Tom Petty, Black sabbath, Paul McCartney, David Bowie, U2, Sade, Brian Ferry, INXS, The cars, Bob Dylan, B.B. King, Santana, Billy Joel, Hall & Oats, Wham, Bob Diddley, Santana, Boy George, Huey Lewis and the news, The beach boys, Status Quo...
A dia d'avui aquesta mega infraestructura seria criticada per ser d'allò més contaminant amb el medi ambient, sense comptar que Phil Collins agafés un avió per creuar l'Atlàntic només per fer la gràcia. Cal agrair que Geldolf es va encarregar personalment, no sense problemes, que la majoria de els diners arribés a bones mans. Pel que fa a nivell musical és una fita difícil de repetir, per una banda el retrobament dels Led Zeppelin, que els mateixos membres consideren el pitjor concert que mai han donat, fins a un dels grans fites en la història de Queen, encara que tot just un any mes tard, en el mateix lloc, van fer una cosa molt més gran ells sols.
Ara fa un any vaig fer ja una llista al respecte.

Comentaris

Entrades populars