Pensar ja no està de moda

Hola,

Les eleccions tenen una cosa molt de la generació digital que es l'anonimat. Ningú mai sabrà que has votat. Sabrem que has votat perquè t'has de registrar per no repetir vot però res mes. Les xarxes socials en principi tenen la mateixa característica però funciona de  manera diferent. El vot reflexa el que penses, el que vols, que no ha de coincidir amb el que ensenyes i les xarxes ensenyes el que vols que tothom pensi de tu i amagues, a vegades, el que penses i vols.
El perill de l'anonimat del vot es que et sorprèn i et posiciona de veritat en el món que t'envolta quan tothom diu tindre unes idees i després qui surt escollit te d'altres. En les xarxes socials tothom mostra una cara, però quan no dius el que la corrent del moment afirma ets atacat (a nivell mundial). Així molts acaben per callar o seguir a la multitud i les estupideses mes grans acaben prenen forma de veritat que molts creuen.
Així tenim promulgant les barbaritats mes grans a les xarxes, i això està be, però com les xarxes és mou per allò que la majoria dona suport hi ha molta gent que se les creu. Gent que després hauran d'afrontar crisis o pandemies  amb els coneixements mes equivocats i ens posen a tots en perill. Hem passat  de tindre uns savis que expliquen coses sobre les que saben, a que qualsevol pot afirmar el que sigui, que si te tot el suport majoritari, per idiota que sigui la idea, es converteix en veritat. Hem passat del ensenya a un home a pescar i menjarà tota la vida a tot el peix que existeix es l'envasat que hi ha a les neveres del super.



Comentaris

Entrades populars