Baby shark

Hola,

Quant de temps penses viure? Una pregunta semblant a aquesta li va fer un periodista Eduard Punset i aquest li va contestar que ell no pensava morir-se mai. El geni Punset va morir fa poc mes d'un any però va fer caure en el compte a molts que no hi ha raó per morir-se.

Si no us falla cap òrgan vital, aniràs envellint, però no tens perquè morir. Les meduses són un exemple d'aquesta teoria ja que tret que algun depredador es les mengi o tinguin un accident, poden viure per segles. Hi ha arbres que porten aquí milers d'anys. Així que perquè la resta d'éssers no podem ser eterns. No hi ha raó per no ser-ho però no havíem donat amb éssers que no fossin "simples" capaços d'això. Fins ara.

Fa uns anys un científic va trobar que en unes proteïnes dels ulls humans, després de fer la prova de el carboni-14, podia dir-nos l'edat del propietari de l'ull. Així van començar a provar el sistema amb animals que són complicats de calcular la seva edat, entre ells hi ha els taurons de Groenlàndia. Ja se sap que el metabolisme de creixement d'aquest animal és més lent que la resta d'animals, però la mateixa tècnica que utilitzen per saber l'edat en altres taurons en aquests no és possible per la seva morfologia. La sorpresa els ha saltat quan han fet les proves i els ha sortit xifres de diversos segles. Per descomptat van creure que s'havien equivocat, però un temps més tard van tornar a topar-se amb uns dels taurons observats i al repetir les proves, van tornar a donar les mateixes dades. Un d'ells és el tauró de el vídeo.



Oldest Shark in the World - 512 Year Old Greenland Shark

Comentaris

Entrades populars