Ficant por

 Hola,

És teoria meva, crec que els humans sabem que està bé i malament en cada cas per al grup, sense necessitat de ficar la moral. Fa com 1,6 milions d'anys els mamuts, els simis o els tigres dents de sabre van decidir que devien apartar-se de el foc perquè feia mal. Una espècie, la homo (habilis crec) que fóssim en aquell moment també es va adonar que allò li feia mal però que si era capaç de controlar-ho portaria molts avantatges. Suposo que llavors el cap de la manada va decidir que el xaman i el noi llest s'encarregarien de mantenir una flama encesa en tot moment, mentre protegia als altres.

Avui dia els homo ja no vivim en manades sinó en ciutats. El cap de la manada és triat per votació. El gran canvi amb els nostres antecessors és que quan ens topem amb foc els nostres caps no defensen a la manada sinó l'interès que farà que tornin a ser el cap. Així es dóna la paradoxa que davant una malaltia que està matant a la manada, si fa el que deu el que està bé, perjudicarà a qui l'ajudarà a tornar a ser el cap. Així que en lloc d'encarregar-li la conservació de foc al xaman i a el noi llest, li diu a la manada que el foc crema i que si algú l'utilitza i es fa mal serà apartat de la manda però qui no ho faci servir també serà apartat.

Els nostres antecessors de fa 1,6 milions d'anys haguessin aixecat a el cap entre tots i ho haguessin fet fora barranc avall, i el tipus jove, alt i fort seria el nou cap de la manada. Nosaltres seguim amb la por al cos i som tan idiotes que tornarem a triar a el mateix cap.

Comentaris

Entrades populars