Nagasaki i Hiroshima

Hola,

Potser entre avui i diumenge s'escolti de nou els noms de les ciutats de Nagasaki i Hiroshima, ja que es compleixen 75 anys des que, per posar fi als atacs japonesos durant la Segona Guerra Mundial, els Estats Units van decidir llançar una bomba atòmica el 6 d'agost i una altra el 9 d'agost sobre les dues ciutats.
La primera de les bombes transportades per l'Enola Gay va caure sobre Hiroshima, la del dia 9 va ser sobre Nagasaki. La història ens ha explicat que van ser aquestes com van poder ser unes altres. Estaven a la llista, però la de Nagasaki es va llançar perquè allà el temps era assolellat aquell dia d'agost.
Les dues bombes és el resultat de el coneixement científic posat a el servei de la maldat. La famosa fórmula d'Einstein de E = MC2 és a la base de tot. Si ets capaç de desplaçar una petita massa a una molt alta velocitat és el mateix que desplaçar una gran massa a menor velocitat, en els dos casos obtindràs molta energia. Així que van aconseguir ficar poca massa en un projectil i van pensar com generar molta velocitat al seu interior. Resultat, centenars de milers de morts i ciutats devastades. La devastació i molts dels morts per la mateixa energia que va produir l'explosió. Això van ser els que van tenir sort. Els altres van morir en els següents mesos per greus ferides, càncer i altres malformacions produïda per la radiació del material de la bomba a conseqüència del seu alliberament després de l'explosió. I els que van sobreviure, ho fan recordant veure els seus veïns cremar, malferits o morint entre dolors dies després sense saber que. Si no és prou horrible, els científics i militars que sabien d'aquests efectes, van llançar una altra bomba idèntica tres dies després.


Se cumplen 75 años de la bomba atómica que cayó sobre HIROSHIMA y NAGASAKI

Comentaris

Entrades populars