50 anys deprés de Jimi

Hola,

El passat 18 de setembre es van complir 50 anys de la mort de Jimi Hendrix causada per ennuegar-se amb el seu propi vòmit. D'aquesta manera tan senzilla va marxar el que diuen que és el guitarrista més influent de tota la història de la música popular moderna i per gairebé tothom, el millor. Potser és que no s'han donat les condicions necessàries però, en 50 anys no ha sorgit ni un sol guitarra millor que Jimi?.  La discussió de qui és millor que qui és subjectiva, així que he deixat una petita llista d'aquells que van venir després d'aquest fatídic dia.
Eddie Van Halen va donar el millor de si en el tema Is not talkin '' bout love, inclòs en l'àlbum Van Halen de la banda Van Halen de 1978. L'actuació és de 1986. Un dels sols mes famosos d'Angus Young amb AC/DC pertany al seu tema Highway to Hell de l'àlbum de el mateix nom de l'any 1979. L'actuació és de la banda a Donington el 1991. Un dels temes on Brian May mes es llueix en la discografia de Queen és amb el tema Keep yourself alive pertanyent a l'àlbum Queen de 1971. L'actuació és a Montreal el 1981. Johnny Ramone posa algunes de les seves notes mes famoses en el tema Blitzkrieg Bop que pertany a l'àlbum Ramones, de la banda Ramones, de 1976. Un dels grans temes de Led Zeppelin i de les cordes de Jimmy Page és Kashmir de l'àlbum Physical graffiti de 1975. L'actuació és a Knebworth el 1979. David Gilmour com a component de Pink floyd incloïen dins del seu famós àlbum The wall de 1979 el seu tema Comfortably numb. L'actuació és a Pompeia el 2017. La grange és sens dubte el tema emblemàtic dels texans ZZ Top amb Billy Gibbons a les sis cordes. El tema pertany al seu àlbum Tres hombres de 1973. Prince era multiinstrumentista i la guitarra no era una excepció. El seu tema mes guitarrer pot ser que sigui Purple rain. Tema pertanyent a la banda sonora de la pel·lícula de 1984 protagonitzada per ell i de el mateix nom, i aquesta feta al costat de The revolution. L'actuació és de Prince & The revolution el 1986 a Nova York.
Mark Knopfler sempre va ser la ànima de Dire Straits que el 1980 treia l'àlbum Making movies on s'inclou el tema Romeo and Juliet. Guns n 'roses ens va donar a conèixer el geni de Slash amb temes com Welcome to the jungle pertanyent a l'àlbum Appetite for destruction de 1987. L'actuació és a Nova York el 1988. Gary Moore recorda els seus temps en Thin Lizzy tocant aquest The boys are back in town, pertanyent a l'àlbum Jailbreak de 1976. The Edge té temes com Pride (in the name of love) al costat dels seus companys d'U2. El tema pertany a l'àlbum The unforgettable fire de 1984. Jack White potser sigui dels últims genis reconeguts i es va donar a conèixer amb el tema Seven nation army amb la seva banda, o duo, The white stripes. El tema pertany al seu àlbum Elephant de 2003. L'actuació és a Nurembreg el 2007. Un dels últimes grans bandes que es recolzen en les sis cordes són la banda Muse. Matt Bellamy i els seus nois estan darrere de temes com Uprising que pertany al seu àlbum The Resistance de 2009. L'actuació és a Londres. El tema Hotel California de l'àlbum de el mateix nom de 1976 està considerat el millor sol de segle XX, amb Don Felder a les cordes. Per acabar el mateix Jimi Hendrix amb el tema Voodoo child (Slight return) unes poques setmanes abans de morir a Hawaii. En l'actuació Mitch Mitchell segueix en la bateria però és Brian Cox qui està al baix.

Comentaris

Entrades populars