Extrems

-Se que ho hem discutit altres vegades, que hem discutit que no tothom pensa igual, però segueixo sense entendre per què hi ha gent que segueix creient idioteses com que els aliens van construir les piràmides?
-A quants defensors d'això has conegut?
-En persona?
-Si
-A cap.
-Anem a dividir el món en dos. Els que diuen tenir una veritat i els que dubten de tot. En tots dos casos hi ha extremistes, en els dos extrems no s'han parat a comprovar aquestes teories. El accepten i punt. Si et trobes amb un d'aquests extrems poc podràs fer mes que donar-los la raó i sortir corrents.
-Llavors, qui queda?
-T'has plantejat per què dubten els que dubten o afirmen els que afirmen?
-Els que afirmen ho fan perquè apliquen el mètode científic i per tant no hi ha error.
-Ets fan del Doctor Who?
-No
-Hi ha un capítol en el qual planteja un enigma. Coneixem a l'animal més ràpid i podem mesurar-ho. Coneixem a l'animal més fort i podem mesurar-ho. A el mes gran, el que millor res,... d'acord?
-Si
-Què passaria si hi hagués un animal que fos el que millor es camufla? Si no podem veure-ho, ni tocar-lo, ni mesurar-lo, com sabem que aquest animal no existeix?.
-No se.
-Els que diuen saber, com tu bé dius, ho fan perquè mesuren i comproven, però cometen l'error de no acceptar que hi pot haver alguna cosa que no han pogut encara ni mesurar ni comprovar. Per l'altre costat cometen l'error de donar sempre alguna cosa per bo tot i que no es pugui mesurar i comprovar. Però hi ha moltes vegades que aquests últims es basen en la recopilació d'històries, d'aquí i d'allà, algunes molt velles, però les conclusions a les que arriben omplen buits i no són tan desgavellades. I en canvi els que ho mesuren tot no volen ni plantejar-se la dubte.
-Per exemple?
-Amb el dels aliens, per exemple. No hem demostrat que existeixin, però cal ser molt idiota per no arribar a la conclusió que atès el nombre d'estrelles que hi ha, a la qual només unes poques tinguin planetes amb vida, aquesta pugui ser intel·ligent. Un cas més proper. Durant segles els mariners han parlat de trobades amb calamars gegants. No un, ni dos, ni tres, ... hi ha milers d'històries, escrites i explicades de paraula, però els científics es negaven a creure-ho. Fins que fa uns anys, segurament amb tota la merda aquesta de la crisi climàtica, van poder recuperar el cadàver d'un i han gravat algun. Un altre exemple. Amb tota la literatura i històries que s'expliquen en llocs com l'Himàlaia com saps que no hi ha un yeti?
-No ho se
-Una opció és que tota la gent, de tots els temps, o menteixen o s'equivoquen. L'altra opció és que hi ha un animal, semblant a un simi de grans dimensions, que encara no hem pogut estudiar. ¿Amb quina et quedes?
-Però han anat científics i no han trobat res.
-Tampoc havien vist al calamar ... Encara no hem vist tot, ni hem estat a tot arreu de la planeta. Només coneixem del passat els pocs lligalls que ens ha deixat el temps. No et dic que si ara ve algú i et diu que ha tingut un fill amb un alien t'ho creguis, però que si veus que hi ha alguna cosa que podria ser ... a el menys dubtis i no afirmes categòricament que és mentida. Has preguntat per la piràmides. Al meu que m'encanta el tema Egipte segueixo pensant que són obra humana, però també segueixo pensant que no ho van fer de cap de les maneres que ens han explicat.






Comentaris

Entrades populars