Tranquilo majete

 Hola,
 
Qui havia de pensar que els coles començarien al setembre, quan sempre comencen al setembre? Qui havia de pensar que Nadal havia de ser el 25 de desembre? o que Dijous Sant caurà en dijous. Són coses que passen, coses del destí i no hem pogut preparar-nos.
Amb estúpida sorna cal prendre-s'ho sinó vols pensar que aquells que hem posat al comandament volen fotre'ns la vida. Oblidem per un moment el perquè i com ha arribat un virus molt cabró a les nostres vides. Oblidem tot el que hem fet i tot el que ha passat. Tenim un problema, un virus que es contagia per l'aire i no tenim vacuna. Cal prendre mesures i actuar de manera cautelosa. Cal portar màscares, rentar-se les mans, mantenir certa distància. Això obliga que llocs de reunió que no puguin mantenir aquestes tres normes en tot moment han de romandre tancats o oberts assumint aquestes normes. Això implica que a les aules, d'uns 25 alumnes de mitjana, només caben 17 o 18. Per tant cal construir més aules i contractar més personal. Que en els bars només poden haver-hi una o dues persones la temps. Que en els carrers no poden haver aglomeracions de més de 10 persones juntes. Que si un nen es posa malalt a l'escola tots els seus companys han de guardar quarantena, i el mateix si és una adult en el lloc de treball, sobretot la seva és una oficina, botiga o similar. Que els hospitals necessiten més espai per a les UCI.
Fins aquí no hi ha cap problema, tots ho entenem i ningú està en desacord. El que passa que prendre aquestes i altres mesures similars fins a tenir la vacuna provoqués perdudes en l'economia. Bé els diners ni es crean ni es destrueixen només canvia de mans. Sonarà molt comunista però el govern de torn té totes les eines necessàries al seu abast per dur a terme els canvis requerits sanitàriament i que el poble que els va escollir no tingui massa problemes per viure. El "problema" és que aquest ha de "trencar" les regles actuals de el joc. Ha de "moure" els diners en direccions diferents i inexplorades fins ara. Ha de prevaler el donar de menjar a la gent a que Inditex obri un altra botiga. Ha de primar recursos als hospitals a què Mercadona obri un altra botiga. Resumit i ràpid cal invertir en la tecnologia i els mitjans que fan que la salut i el guanyar diners siguin compatibles, la qual cosa provocarà que els molt rics no ho siguin tant i els pobres continuem vius. Menys capitalisme i mes comunisme. 
Ja us aviso que no passarà. No perquè no cregui que els que estan al comandament, els vam posar nosaltres però serveixen als mes rics. No perquè el no fer res ja sigui la solució que estem prenent davant altres crisis com la climàtica que és de tempos molt mes lents. Només cal anar als llibres d'història per veure que això ja ha passat en altres moments i amb altres crisis. També us aviso que les anteriors solucions sempre han passat per una massiva mort de gent, que va provocar que hi hagués més disponibilitat de recursos, que va fer que els pobres tinguessin més que menjar i els rics encara fossin més rics. 
No vosaltres però jo no vull morir, però tampoc veig que la gent s'estigui queixant. No parlo de convertir-se en negacionista, sinó de plantar-se davant les idioteses que tots veiem lògiques. Ara mateix no és moment d'unir-se als carrers a protestar, però i una vaga general? i un ningú porta el nen a l'escola, ningú va a la universitat, deixar de comprar a certs llocs... però en general sembla mes fàcil deixar-se portar que a preocupar-se per estar viu. Tranquilo majete, tranquilo majete en tu sillón que cantaven els Celtas cortos.



Comentaris

Entrades populars