Només tres minuts

Hola,

L'avanç de la música popular moderna ve molt marcada per la tecnologia i la gent de Pictoline fa uns dies va posar dibuix a un d'aquests avenços.
El temps portaria més canvis tecnològics i mes canvis en la música popular moderna, però a la fi de el segle XIX es van fer molt populars els fonògrafs. No és que fossin barats, no és que els tingués tot el món, però vam passar de si no estàs en el moment exacte en el lloc exacte en què es toca la cançó, rarament la tornaràs a sentir. A tenir una forma de poder escoltar la cançó on vulguis (amb moltes limitacions), quan vulguis i les vegades que vulguis (que no eren massa abans de fer-se malbé el cilindre). Cal situar-nos que fins a principis de segle XX, molts grans cantants, músics,... només van ser escoltats per aquells que van acudir a un concert seu. En canvi jo he sentit un milió de vegades a Janis Joplin cantar i ella va morir abans que jo naixés pel que mai he pogut coincidir amb ella.
El handicap si volies que la teva cançó fos escoltada "a tot arreu", i et fes popular, era que el cilindre de cera que "guardava" la teva veu, només li cabien tres minuts. Així es van començar a crear temes curts, que es tornaven populars i a la fi l'ús es va fer norma.


Comentaris

Entrades populars