Homenets grisos

Hola,

Si teniu com jo quaranta i molts i alguna vegada us plantegeu en quin moment hem perdut la connexió amb les noves generacions, m'agradaria que prenguéssiu com a consideració aquests punts. Ja que estem repetint els mateixos estereotips que ja en el passat van cometre alguns homenets grisos i que vam jurar que a nosaltres no ens passaria. Anem amb un parell d'exemples.
Charlie D'Amelio és una famosa tiktoker nord-americana que fa uns dies apareixia a la premsa perquè en un vídeo de YouTube, en el qual sembla que estaven gravant en un restaurant on havia anat a dinar amb la família, una de les seves germanes feia algun mal gest al cambrer o al menjar, que crec que era paella (o arròs amb coses). La premsa la va atacar ferotgement i reia que havia perdut un milió de seguidors. Un altre cas és el d'Ibai Llanos, de 25 anys, famós a la xarxa per narrar partides de jocs en línia i les seves connexions en directe a través de la plataforma Twitch. Doncs més o menys a el temps que el cas anterior va aparèixer també a la premsa amb titulars de l'estil "El basc que ensenya a jugar als teus fills guanya ..." on se'l ridiculitzava, a ell entre d'altres, per la seva manera de guanyar-se la vida i els molts milions que això els reporta.
Aquesta seria la part dels homenets grisos, en canvi a el mateix temps, els seguidors de D'Amelio, que ara té 16 anys, van incrementar el seu nombre de seguidors a Tik tok arribant a la xifra de 100 milions. La xifra és gran però per posar-ho en context, és com si cada dia tots, tots, els habitants de França i Espanya estiguessin atents al seu mòbil a veure quin ball inventa aquesta adolescent, però és que de fet és molt mes, perquè encara que la major part del seu públic pugui ser nord-americà, la seva fama creua països, cultures i religions, i fa que milions de nens i adolescents es reconeguin amb un parell de passos de ball. Al mateix temps, el que potser és el millor jugador espanyol de bàsquet de l'actualitat, que juga en la millor lliga de el món, que acaba de fitxar per un dels seus millors equips on juga Lebron James, l'actualment millor jugador de el món, o sigui Marc Gasol per si t'has perdut, va decidir que aquesta notícia es la concedia en primícia a Ibai al seu canal de Twitch, a què "només" segueixen uns 4 milions de xavals.
Això les marques, que viuen d'això, ho saben i només heu de veure, per exemple, el vídeo de promoció de la PS5 a Espanya i qui apareix en ell. Per cert Ibai i Marc estan en aquest vídeo. Van haver homenets grisos que deien que això que feia Gershwin no era música. Homenets grisos que van dir que el que feia aquest tal Elvis era passatger. Altres van dir que això dels vídeo-jocs només era una distracció per a nens. No dic que t'hagi de agradar el trap, ni que entenguis les xarxes socials, tu ja no ets el seu públic objectiu, però el llançar-se a la jugular de xavals que com ho van fer Gershwin, Elvis o Miyamoto mouen a milions de joves és el senyal que ara l'homenet gris ets tu.




Comentaris

Entrades populars