K-pop

Hola,

Pots fugir tan lluny com vulguis, però la música canvia, t'agradi o no. I ara si per l'Oest ens arriben ritmes reggaetoneros per l'est ens arriben els nous, o no tant, ritmes de pop, el K-pop. El K-pop no és gens modern. Des de fa segles, sí segles, els coreans ja s'adapten al seu estil cançons que els arriben des de l'exterior. Cançons tradicionals xineses, japoneses, ... Aquest art a principis de segle XXI el van adaptar al pop. Al pop de bandes de tota la vida i ara estan explotant amb les boy bands i les girl bands. L'estructura és la que ja coneixem. Ritmes enganxosos, bons compositors darrere dels temes, nois guapos, amb bona veu, art per ballar que assumeixen un paper, cada fan té un paper per identificar-se. La llista està construïda a partir de setmanes al capdamunt de les llistes de Billboard.
Comencem pel pop més "clàssic". Comencem amb IU amb el tema Eight, cantat en coreà, tema del seu àlbum Loneliness del 2020. El següent tema és How can I love the heartbreak, you're the one I love de el duo AKMU, compost per Lee Chan-Hyuk i Lee El seu-hyun. El tema també en coreà és del seu tercer àlbum, Sailing de 2019. El tema Start over, també en coreà, és de Gaho i els seus nois del 2020. El tema Some pertany a una col·laboració entre Soyou i Junggigo del 2014. IU, o llegeix Ji-eun com es diu realment, era qui apareixia a l'inici de la llista, però el 2011 ja va triomfar amb You and I. Zico opta per ritmes més hip-hop i coreografia per al tema Any song, un tema de el 2020.
Hi ha una part mes divertida i que als occidentals ens crida més l'atenció. Aquí tindríem als SSAK3, trio compost per Yoo Jae-suk, Lee Hyori i Rain, que triomfan amb el seu tema del 2020 Beach again. I en aquesta categoria no podia faltar el mundialment famós Gangnam style de Psy de 2012, que va fer que molta gent mirés que passava a Corea de Sud.
I finalment allò que ara mou ingents masses de xicalla. El tema Love scenario de IKON (formació actual: Jinhwan, Yunhyeong, Bobby, Donghyuk, Dj-ne i Chanwoo) del seu àlbum Return del 2018. Ara mateix el més en grups femenins són les Blackpink (Jisoo, Jennie, Rosé i Lisa) amb temes com el seu How you like that del seu àlbum The album de 2020. Mentre que per la part masculina qui ho copa tot són els BTS (Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V i Jungkook) amb temes com Boy with luv del 2019 a la banda de la nord-americana Hasley o Dynamite de l'any 2020.



Comentaris

Entrades populars