Taral-leja

Hola,

Quan li parles a la gent d'IA (Intel·ligència Artificial) aquesta comença a imaginar robots volent conquerir el món. Altres en canvi es van a aquells dibuixos de Els supersonics de Hanna-Barbera.
En canvi Google presenta alguna cosa com el seu hum to search, una cosa així com taral·leja per buscar, no se que es pensen que fan per trobar la cançó. La funcionalitat inclosa enmig dels seus apps que fa a partir de taral-lejar al seu Ok Google una cançó, la troba. No sabem com ho fem nosaltres, però a l'escoltar a algú taral·lejar una cançó que coneixem alguna cosa dins nostre ens diu tal cançó, tal artista, i et recorda a tal persona, i a tal lloc ... però un ordinador que fa ?.
A el final és menys intuïtiu del que podem pensar. El primer pas és tenir tota una biblioteca de cançons. Google per les seves botigues de música en línia, YouTube,... aquesta part ja la cobreix. La música està en format digital, per tant dades, per tant les dades es poden dibuixar. Així que la IA passa a imatges tota la biblioteca de cançons. Després cal entrenar-la, però bàsicament el que fa la IA és que quan tu li taral-lejas la cançó transforma la teva veu a una imatge i comença a comparar amb totes les imatges de les cançons de la biblioteca. Aquesta part és la realment IA. Aquella que li dóna major nombre de coincidencies és el resultat que ens retorna.
Com tota la tecnologia en una dècada o així ens oblidarem d'això i simplement li direm a el dispositiu que tinguem més a prop "que cançó és aquella que fa nanananana?" i ens retornarà la cançó i ens semblarà que això ha estat així tota la vida.



Hum to Search- Now in the Google app

Comentaris

Entrades populars