Una nit a l'òpera

Hola,

Avui es compleixen 85 anys de l'estrena mundial d'Una nit a l'òpera (1935) protagonitzada per Groucho, Chico i Harpo Marx. Sí aquesta famosa pel·lícula amb el gag entre bambolines on Groucho i Chico negocien el contracte d'un jove tenor amb allò de "... la part contractant de la primera part serà la part contractant de la primera part ..." o el gag de la cabina a vessar de gent.
La història gira entorn Otis B. Driftwood (Groucho Marx) un vividor que intenta introduir a Mrs. Claypool (Margaret Dumont) en l'alta societat a través de introduir-la al món de l'òpera. En l'òpera esperen a Rodolfo Lassparri (Walter Woolf King), el mes gran tenor des Caruso, i ella finançarà la seva arribada. En això estan quan Driftwood coneix a Fiorello (Chico Marx) que és amic de Ricardo Baroni (Allan Jones) de gran talent per al bel canto però desconegut de qui es compromet introduir en l'opera. En això està, Driftwood quan al costat del sastre de Lassparri (Harpo Marx) acaba per deixar a aquest fora de combat. Driftwood es presenta davant l'òpera com el representant de Baroni però tothom dóna per fet que ho fa en nom de Lassparri. Així saltarem de malentès en malentès fins al final.
Us deixo amb un dels gags de la pel·lícula, amb un dels habituals delirants diàlegs de Groucho amb una de les seves partenaires favorites per a ells, Dumont.



Hermanos Marx - Una Noche en La Opera

Comentaris

Entrades populars