Vitajant en el temps

-Llavors professora,  es pot viatjar en el temps ?.
-Ui, sí, sí.
-Ho diu de debò.
-Ah doncs no, no.
-Profesora!.
-Què és el temps? i no ho pregunto de manera metafísica ni filosòfica. Una força? Un vector? Una mesura? Un què? Per que si pretenem viatjar per ell primer haurem de saber que és i així esbrinar com moure'ns. I sense saber que és, ni el com fer-ho, moment a moment avancem per ell. Nosaltres definim el temps com la unitat a la qual una partícula necessita anar d'una posició a una altra. Quan dius que has sortit fa 20 minuts de casa, estàs dient que aquests 20 minuts són els que has trigat a desplaçar des de casa fins aquí. Per això pensem que el temps va començar amb el primer moviment del Big Bang i per tant si en algun moment deixa d'haver moviment de totes les partícules de l'Univers el temps desapareixerà.
Però suposo que tu vols saber si un sol individu és capaç d'anar a el futur o al passat. Tot i que ja saps que les filosofies orientals ens diuen que l'ahir ja va passar i el demà no existeix, que només hi ha present, Einstein ens va ensenyar diverses maneres, que encara ningú ha pogut comprovar, de poder moure's a un temps diferent que la resta. Segons Einstein si viatgéssim en una nau per l'espai a la velocitat que ho fa la llum, segons la seva teoria especial de la relativitat, com el temps és deformable, el temps passat a l'interior i a l'exterior de la nau seria diferent. Així que els de la nau podrien passar deu anys de viatge i a la Terra hauria passat tant de temps que a el tornar els que estarien vius serien els seus néts. Així hauríem viatjat a un ritme diferent.
Viatjar cap enrere no sembla factible, per allò de si viatjo a el passat, mato al meu avi, llavors un dels meus pares no neix, pel que jo no neixo, pel que no puc viatjar al passat. Una altra opció seria viatjar a el futur o al passat però en d'un univers diferent a aquest, potser nosaltres existiríem en aquest altre univers, però no seriem nosaltres. I perquè això succeeixi només tornem a tenir a Einstein que va teoritzar que un forat de cuc podria fer que realitzem aquest tipus de viatges. Però encara no hem trobat cap forat de cuc.
A no ser que tinguis una teoria que creguis poder demostrar, millor dedica el teu temps a construir aquesta nau capaç de viatjar a la velocitat de la llum i que altres després teoritzin.





Materia oscura 14 Viajes en el tiempo

Comentaris

Entrades populars