El camí fins avui

Hola,

Si per alguna cosa està marcant la música de segle XXI és que es generen tants estils, tantes ramificacions dels estils que generen nous estils, que el resultat és eclèctic. Aquest és un repàs a un tema destacat des de 2000 fins al 2020 en el món més llatí. Com diu la saviesa popular, no hi són tots els que són però si són tots els que estan.
París pertany a l'àlbum El viaje de Copperpot de l'any 2000 de La oreja de Van Gogh. L'actuació és al Viña de la mar, a Xile, el 2005. El 2001 els germans Muñoz, és a dir Estopa, treien el seu segon àlbum Destrangis i en el s'incloïa la seva Partiendo la pana. L'actuació és a Madrid, Espanya, el 2002. En el seu primer àlbum, Las hijas del tomáte, el seu primer single, Aserejé, i un ball icònic Les ketchup van aconseguir un èxit mundial el 2002. El 2003 amb el seu àlbum Bonito, Pau Donés o el que és el mateix Jarabe de palo, creava un altre tema mític amb el mateix nom. L'actuació és al 2004 al Viña del mar, Xile, on canta els temes Depende i Bonito. El colombià Juanes treia al 2004 el seu àlbum Mi sangre d'on temes com Nada valgo sin tu amor van estar ressonant durant mesos. L'actuació és de l'any 2012 per a la MTV. El 2005 apareixia l'àlbum Pajaros en la cabeza, un dels mes famosos del duo Amaral i en ell havien temes com El universo sobre mi. L'actuació és del 2008. El 2006 apareixia l'àlbum He perdido los zapatos de Nena Daconte, nom rera del qual s'amagava Mai Meneses i Kim Fanlo, i el seu tema estrella En qué estrella estará. L'actuació és a Madrid, Espanya, el 2007. De vegades la vida d'un tema és estrany com en el cas de No puedo vivir sin ti del 2007. Coque Malla va tornar a reunir a la seva banda, Los Ronaldos, per gravar quatre cançons entre les que estava aquesta, però va ser un anunci per a una casa de mobles suecs i la versió acústica que va fer Coque, la qual es va fer famosa. L'actuació és de només Coque Malla del 2018. De l'any 2009 és el tema Moving de Macaco del seu àlbum Puerto presente i que va servir com a tema protesta de National Geographic pel canvi climàtic. En l'actuació barreja el tema Moving amb Tinc d'ell mateix àlbum. El 2008 Rosario (Flores) rescataria per al seu àlbum Parte de mi un tema del seu germà Antonio Flores, No dudaría. L'actuació és de l'any 2015. De l'any 2009 és l'àlbum Sin frenos dels madrilenys La quinta estación que van haver de triomfar primer a Mèxic per ser reconeguts al seu país amb temes com aquest Que te quería.
El 2010 Shakira va ser l'encarregada de realitzar el tema oficial per al Mundial de futbol celebrat a Sud-àfrica i el que li va posar el nom de Waka waka. L'actuació és a Mèxic D.F., Mèxic, el 2011. Michel Teló va convertir el seu tema del 2011 Ai se eu te pego del seu àlbum Na balada en un one hit wonder a nivell mudial. En li 2012 Melendi feia sonar el seu àlbum Lágrimas desordenadas amb el tema Tu jardín con enanitos. L'actuació és a Viña de la mar, Xile, el 2014. El 2013, la gent de Efecto pasillo, ens deia que  No importa que llueva des del seu àlbum El misterioso caso de... L'actuació és per a la televisió l'últim dia d'aquest any. Enrique Iglesias ha amenitzat diversos estius amb els seus hits així el tema Bailando, del seu àlbum Sex and love de 2014, va tenir a l'món ídem amb la seva veu i la de Descemer Bueno i Gent de zona. L'actuació és un recull d'imatges de la seva gira d'aquest àlbum. Encara que oficialment es va publicar en 2016 amb l'àlbum Visualízate, el 2015 es va avançar el tema La gozadera de Gente de zona acompañados acompanyats per Marc Anthony. Encara que la seva versió en un àlbum vindria més tard, el 2017 va començar a sonar allò de Despacito. Luis Fonsi i Daddy Yankee van estar sonant durant mesos, dia a dia, a tot arreu. L'actuació és de tots dos en els Grammy de 2018. Pablo López en el seu àlbum Camí, foc i llibertat de finals de 2017 ja contenia el tema El patio, que va explotar al 2018. L'actuació és a Barcelona, Espanya, al 2018. L'any 2018 és l'any de El mal querer, de Rosalía i del seu tema Malamente. Aquí la veiem a Austin, Estats Units. Favorito és el tema que aquest 2020 ha fet viral el colombià Camilo des del seu àlbum Por primera vez. L'actuació és a Florida, Estats Units.


Comentaris

Entrades populars