Escoltant estupideses

Hola,

Durant aquests dies és impossible escapar d'escoltar una o altra estupidesa sobre la pandèmia, i a la fi, tot i que intento veure només les notícies justes perquè no sé si ens menteixen o són desmemoriats, m'acabo exasperant molt de totes les mentides que sento.
Parlen des de fa dies, el ministre de sanitat inclòs, que les primeres dosis de la vacuna es repartiran el 26 de desembre i que es punxarà a el primer pacient el 27. Jo sóc dels que pensava que la vacuna no estaria fins a meitat de gener del 2021, però no comptava amb les pressions d'Alemanya per tenir la vacuna. Deixant aquest punt a una banda, el Agència Europea del Medicament (EMA) no ha aprovat aquestes vacunes i sense la seva aprovació no es pot utilitzar a Europa. A causa de les pressions d'Alemanya farà que l'EMA es reuneixi demà dia 21 en lloc de l'23 com tenia previst i sembla que aprovaran el seu ús, encara que això no és el que se'ns diu, així que o se'ns menteix o se'ls ha oblidat que l'EMA ha de aprovar-les, o potser ja saben que dirà l'EMA.
També estic fart que barregin les dades, barrejant nombre de morts amb numero d'infectats el mateix dia. Si la malaltia transcorre com expliquen, t'infectes, passen uns deu dies fins que tens símptomes, altres tants fins que ho superes o no amb el que empitjores i si no poden evitar-ho et mors. Així que res tenen a veure els infectats d'avui amb els morts d'avui, aquests últims són els infectats de fa com a mínim quinze dies, així que per atribuir la pujada de morts un dia cal mirar que va passar fa gairebé un mes. Un altre clàssic és dir coses com en EUA han vacunat a sis milions de persones... només la ciutat de Nova York ja són sis milions de persones. Voler comparar nombres generals d'Espanya amb els Estats Units, la Xina, Rússia o l'Índia, sense ajustar-los a les respectives poblacions, és simplement d'ineptes.
Una altra paraula que començo a sentir molt és la d'antídot. Sembla que no s'han llegit el diccionari. Antídot: Medicina o substància que contraresta els efectes nocius d'una altra. Mentre que Vacuna: Comunicar o aplicar el virus boví a algú per preservar-lo de les veroles naturals. Una vacuna no és un antídot, una vacuna no cura, no sana, no elimina cap mal. Una vacuna només és introduir en el nostre cos allò que ens causa mal perquè les defenses es preparin i ens defensin si el virus real ens infecta.
Això em porta a un altre punt que em treu de mi. El que ens vacunem, i us recordo que necessitem dues dosis separades per gairebé un mes i que la immunitat del nostre cos no estarà activa fins a quinze dies després de la segona dosi, no tindrà cap efecte sobre les màscaretes, la distància i les mesures de distanciament. Aquestes mesures les podrem alleujar quan un 80% o 90% dels possibles portadors tingui la vacuna, el que li diuen immunitat de ramat, però us recordo que els possibles portadors som els 7.500 milions d'habitants de la Terra. Que es vacuni tota Espanya no serveix de res si un país en la resta del món no s'han vacunat.
També em molesta molt que els polítics i els científics ja em estiguin renyant per una tercera onada, per cert quan vam superar la primera?, per ajuntar-me amb la família a les festes nadalenques, quan a dia d'avui encara queden cinc dies per arribar a elles. Això què és, la unitat de precrims? No dubto que la cosa empitjorarà perquè la gent està fins als collons d'aquesta colla d'inútils al comandament però... no em poden acusar d'alguna cosa que no he fet, i això fa que encara estigui més fins als collons d'ells.
I en tot aquest reguitzell d'estupideses, hi ha dos mes relacionades amb el moviment massiu de gent. Si no volen que la gent es mogui que ens confinin i es deixin de si tal a tal hora, però no tal o qual dia. Però aquest punt a part, cal ser molt idiota per reunir-te amb cinc mil persones més en un concert com va passar ahir. Ningú va incomplir cap llei, però cal ser molt idiota per celebrar un concert enmig d'una pandèmia, molt idiota per donar el permís perquè es dugui a terme i rematadament idiota acudir-hi.
Segueixo pensant que un moment o altre, tots enxamparem el virus, pura estadística, així que compte. Us recordo que tot i que de veritat les vacunes estiguin aquí el 27 de desembre, si tens entre 18 i 50 anys, no ets grup de risc o sanitari, no et deixaran que te la posis fins al maig o juny. Que les farmacèutiques han de crear totes les dosis, que no existeixen, que només hi ha vacunes per a quatre mal comptats. Que la vacuna no cura res. Que la mascareta, la distància i les restriccions són aquí per quedar-se. Que la normalitat, ja veurem si ens arriba a partir de la segona meitat de la dècada, tot i que us recordo que estan creixent un munt de nens que tindran aquests temps gravats a foc, sense comptar els traumes dels afectats físicament per la malaltia com psicològicament per tota la situació. I no començo amb la crisi climàtica perquè d'aquesta ja no sortim vius.



Comentaris

Entrades populars