Espies de veritat

Hola,

Ha mort l'escriptor John le Carré, famós per les seves novel·les d'espies. Novel.les que els propis serveis d'intel·ligència titllaven de molt reals, amb personatges molt allunyats dels super agents com poden ser James Bond o Ethan Hunt. Fa pocs anys va reconèixer que això era possible ja que ell havia treballat pels serveis d'intel·ligència anglesos abans de posar-se a escriure llibres. Els seus protagonistes tampoc son atrevits, heroics,... son gent normal, inclús quan la seva professió es la d'espia que es jugaràn les seves vides per les raons mes mundanes. I algunes d'aquestes histories han acabat al cinema:
-Una trucada per un mort (1967), The deadly affair, dirigida per Sidney Lumet i amb James Mason, Maximilian Schell o Simone Signoret en el repartiment. On un agent anglès ha de esberinar que hi ha darrera del suicidi d'un company de feina.
-La noia del tambor (1984), The little drummer girl, dirigida per George Roy Hill i amb Diane Keaton, Yorgo Voyagis o Klaus Kinski en el repartiment. Se'ns explica la historia de una jove actriu que el Mossad voldrà reclutar.
-La casa Rusia (1990), The Russia house, dirigida per Fred Schepisi i amb Sean Connery, Michelle Pfeiffer, Klaus Maria Brandauer o Roy Scheider en el repartiment. El servei secret convencerà a un editor de llibres que fent servir de cuartada la seva feina viatgi fins a la URSS per recuperar uns manuscrits.
-El sastre de Panamà (2001), The tailor of Panama, dirigida per John Boorman i amb Geoffrey Rush, Pierce Brosnan o Jamie Lee Curtis en el repartiment. Destinen a Panamà a un agent després d'un escàndol. Allà es farà amic d'un sastre que treballa per la gent important del país per, a través d'ell, esbrinar les intencions del president del país respecte al canal.
-El jardiner constant (2005), The constant gardener, dirigida per Fernando Meirelles i amb Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Bill Nighy o Danny Huston en el repartiment. Un diplomàtic anglès intenta investigar l'assassinat de la seva dona morta en estranyes circumstàncies.
-El talp (2011), Tinker tailor soldier spy, dirigida per Tomas Alfredson i amb Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong, Toby Jones, Ciarán Hinds, Benedict Cumberbatch o John Hurt en el repartiment. A un vell agent se li encarrega la feina d'esbrinar si de veritat hi ha un talp en l'agencia.
-Un traïdor com els nostres (2016), Our kind of traitor, dirigida per Susanna White i amb Ewan McGregor, Naomie Harris, Damian Lewis o Stellan Skarsgård en el repartiment. Una parella fa amistat amb un empresari rus, que els acabarà revelant que treballa per la màfia russa i que necessita del seu ajut per posar-se en contacte amb el seu govern i poder sortir de l'organització.


Comentaris

Entrades populars