Jo sóc Greta

Hola,

He vist el documental que Hulu ha fet sobre els últims tres anys en la vida de Greta Thunberg. Si la coneixeu simplement hi ha quatre dades sobre ella, si no la coneixeu serà un primer pas per conèixer-la, però en cap un cas va més enllà del fenomen i hagués estat bé que aprofundissin en el missatge.
Al veure el documental m'he tornat a repetir les mateixes preguntes que a l'anar llegint sobre ella durant aquests anys, per què l'ataquen? I no qualsevols: Donald Trump, Vladímir Putin, Jair Bolsonaro... i quan ho fan, ho fan en nom de tots els nord-americans, russos o brasilers? Ja sense comptar qui l'ha amenaçat de mort. Durant el documental ella mateixa comenta com la criden per fer discursos, cada vegada són més durs i contundents, els diferents fòrums la aplaudeixen i un cop asseguts de nou en les seves cadires obliden el tema. Per què? No és massa molèstia per una petita nena sueca que avui té 17 anys, però que durant aquest camí encara era menor.
Jo segueixo donant-li voltes a les quatre opcions i segueixo sense entendre el problema del seu missatge, per atacar-la o ignorar-la. D'una banda hi ha dues opcions: fem cas als científics a la boca de Greta o no. Que cal creuar amb altres dues opcions: la crisi climàtica és veritat o és mentida. Si fem cas a Greta (posem mesures i demés) i la crisi climàtica és veritat, en el 2030 viurem millor que avui. Si fem cas a Greta i la crisi climàtica és mentida, el 2030 viurem millor que avui. Si no fem cas a Greta i la crisi climàtica és veritat, en el 2030 viurem en un món moltíssim pitjor. Si no fem cas a Greta i la crisi climàtica és mentida, estarem igual que ara. Crec que la travessa és simple i fàcil? Qui de nosaltres no vol viure millor en deu anys? En canvi insistim en el ignorar el missatge que repeteix Greta o fins i tot si s'accepta fiem la solució a mitjans que encara no existeixen. Si hi ha indicis que la teva casa estigués en flames, no faries alguna cosa?.




Autor: Hulu

Comentaris

Entrades populars