La nova infanteria

Hola,
Aquests dies que es noticia que els Estats Units han sofert un intent de hackeig a nivell de país, es curiós una altre tipus d'"atacs" molt menys mediàtics fora de la xarxa. Fa un temps ja us vaig parlar aquí de la tiktoker Charlie d'Amelio que ja te a 103,4 milions de seguidors. A Espanya vivim només 47 milions. Doncs entre tants seguidors hi ha molts de curiosos com jo, autèntics fans dels seus balls com les meves nebodes, però 103 milions dona per molt tipus de fans.
Fa un temps un famós d'aquests per treure els draps bruts d'altres famosos es va ficar amb la d'Amelio i va acabar rebent un atac digital dels seus enfurismats fans. Una cosa semblant va passar quan un cantant va criticar el grup de K-Pop, BTS. Pot ser que, com a mi, no us atregui el K-Pop però has de ser conscient que es un estil de música que mou a milions de fans i que els BTS tenen molt d'ells. Així que el cantant crític també va rebre l'atac digital dels fans de la banda. Si ara fa quasi 70 anys els fans de Carl Perkins haguessin volgut escridassar a Elvis Presley, primer haguessin tingut que posar-se en contacte entre ells, segurament per carta. Viatjar tots per arribar el mateix dia a Menphis i plantar-se personalment davant de Elvis per dir-li quatre fresques.
Ara la comunicació es instantània, l'organització es simplement voluntat, el desplaçar-se no es necessari i els atacs no son en persona. Així una senyora de Florida, un ingenyier indi i un matemàtic camerunès, junt a d'altre milions poden posar-ses d'acord per fer alguna cosa al mateix temps. Sí es veritat que no es res físic, però en un moment que cada cop tot es mes digital, poden bloquejar l'accés a alguna plataforma i que el no accés perjudiqui d'alguna manera a l'objectiu. Des de comprar totes les entrades perquè després no hi vagi ningú a l'espectacle i que la premsa es faci ressò del "fracàs", no deixar a ningú comprar el nou disc que surt a la venda perquè la plataforma està saturada, omplir de insults les xarxes socials perquè al final no pagui la pena publicar-hi res. I tot això sense entrar en un hackeig real. Ja hi ha qui es comença a plantejar si aquesta legió de fans no son els "exercits" del futur o les noves nacions del futur.


Comentaris

Entrades populars